Wedstrijdverslagen

9b6d973c 35ed 48af 83ec 25ab5ccf8fbb 9b6d973c 35ed 48af 83ec 25ab5ccf8fbb 9b6d973c 35ed 48af 83ec 25ab5ccf8fbb 9b6d973c 35ed 48af 83ec 25ab5ccf8fbb 9b6d973c 35ed 48af 83ec 25ab5ccf8fbb

Zondag 16-02-2020 stond de uitwedstrijd tegen Stompwijk’92 op het programma. De thuiswedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daar waren beide teams toen niet zo tevreden over. Vandaag eindigde de wedstrijd weer in een gelijkspel (2-2) en weer konden beide teams daar niet tevreden mee zijn.
De openingsfase was duidelijk voor ODB, die met storm schuin tegen begonnen aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een goede voorzet van Nicky Linnenbank op Desley Koegler. Desley koos er niet voor om te schieten, maar legde de bal terug op Robbie Boere die met zijn linkerbeen op goal kon schieten. Helaas werd dit schot gekraakt. ODB bleef de bovenliggende partij ondanks dat Stompwijk er af en toe snel uit probeerde te komen. In de 22e minuut wist Dennis Wille (uitgeweken naar de linkerkant) een goede voorzet af te leveren. Helaas was er miscommunicatie tussen Romano Charité en Robbie Boere, waardoor deze kans ook niet werd benut. Stompwijk wist zelf weinig aan een goede aanval toe te komen, totdat in de 24e minuut ze wel door de verdediging van ODB sneden. Randje buitenspel vertrok op rechtsbuiten een speler die de bal voor wilde geven. Gelukkig kon deze kans verijdeld worden. Beter nog, in de tegenstoot wam ODB op de verdiende 0-1.

Na de nederlaag op 1 december tegen Slikkerveer (1-3 verlies) moest ODB op zondag 8 december aantreden tegen de studentenploeg van Taurus. Net als tegen Slikkerveer was het een wedstrijd tegen een opponent die in de buurt van ODB staat op de ranglijst. Ook net als vorige week kon ODB bij winst een gat slaan naar deze tegenstander. Waar dat vorige week niet lukte, lukte het wel tegen Taurus.

In de eerste helft speelde ODB met de straffe wind tegen en liet Taurus in eerste instantie ODB opbouwen en het spel maken. Centraal achterin stonden Desley Zwiers en Bas Conradi naast elkaar (net als tegen SEP), die probeerden op te bouwen met Jaimy Dusbaba en Hans Dessing jr. Dit leverde de gewilde balverplaatsingen op, om tot goede aanvallen te komen. Met Davey Keijenberg (zijn basis debuut dit seizoen voor ODB 1) die voor diepgang moest zorgen naast het aanspeelpunt Dennis Wille, deelde ODB de eerste speldenprikjes uit. Na 10 minuten spelen de eerste grote kans voor ODB. Bij een voorzet ging Milos Miljanovic het duel aan bij de tweede paal en uit de kluts viel de bal voor spits Wille. Deze knalde de bal op goal, maar de bal werd van de lijn gehaald. Dit was de eerste waarschuwing voor Taurus, die na de openingsfase ODB wel vast ging zetten waardoor het in de eerste helft werd waarbij het belangrijk was om de bekende “tweede bal” te winnen. Hierbij speelt Giovanni Koelink een belangrijke rol met zijn compagnons op het middenveld. Giovanni heeft het vermogen om vanuit de tweede bal het spel te verdelen.

Zondag 10 november 2019 speelde ODB thuis tegen SEP. Vorig seizoen bleek SEP een stugge tegenstander dat als collectief speelde en daarmee een punt mee naar Delft kon nemen. Dit seizoen wilde ODB zich niet weer laten verrassen door SEP en ervoor zorgen dat er een derde overwinning op rij geboekt zou worden.
ODB startte met Desley Zwiers (die zich aan het ontpoppen is als een alles kunner) in de laatste linie centraal naast Bas Conradi. Deze twee spelers willen graag van achteruit opbouwen en bleken in de eerste helft hier ook nog eens het geduld voor op te kunnen brengen. Daarmee was ODB aan de bal de baas over SEP. Met veel beweging aan de flanken (van Nicky Linnenbank en Khalid Hadchoune) en vanuit het centrum (Illias Oukhattou en Romano Charité) snee ODB met regelmaat door de verdedigende stellingen van SEP heen. De kansen stapelden zich op en vooral Romano Charité had de openingstreffer kunnen en misschien wel moeten maken. Bij een voorzet van Nicky Linnenbank mikte hij de bal net te hoog en naast het doel en na een steekpass van Khalid Hadchoune dribbelde hij te ver door en zag de keeper kans de bal tegen te houden. Als je het dan twee keer zelf hebt geprobeerd, maar het lukt niet dan moet je als speler slim zijn en het overzicht bewaren. Gelukkig voor ODB deed Romano dit bij de 1-0. Na een lang en soepel lopende aanval van achteruit kreeg Romano de bal weer in de 16m. Waar hij de vorige twee keer voor eigen kans ging, behield hij het overzicht en speelde de bal naar links op de geheel vrijgelaten Nicky Linnenbank. Nicky bedacht zich geen moment en schot de bal langs de kansloos gelaten keeper. Hierna bleef ODB domineren en kansen creëren. Helaas lukte het de ODB spelers niet om in de eerste helft het krachtsverschil in meer doelpunten uit te drukken.
In de tweede helft stond Jaimy Dusbaba in het veld. Hij verving Romano Charité die weer last kreeg van zijn opgelopen blessure in de wedstrijd tegen HWD. Dit betekende ook dat Desley op het middenveld ging spelen en Jaimy centraal achterin kwam te staan. De andere verandering was dat SEP hoger druk ging zetten en ODB hier iets moeilijker onderuit voetbalde. Hierdoor kreeg SEP geloof in een resultaat. Gezien het spelbeeld van de eerste helft vrij opzienbarend. Zo kwamen er meer ruimtes tussen de linies van ODB. Sep dus meer ruimte en meer tijd om te voetballen. Dit lukte SEP vrij aardig en bij een steekpass op de nummer 11 van SEP moest Mik Toet aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Simon Taal (die de aangestelde scheidsrechter Kirker was komen vervangen vanwege een blessure) trok de gele kaart. De scheidsrechter had goed gezien dat er nog genoeg ODB speler om de situatie heen liepen. Wat wel overbleef was een vrije trap op zo een 17m recht voor het doel. De nummer 12 van SEP had iets moois in gedachten en knalde de bal hard op goal. Iedereen van ODB kon deze bal alleen horen, maar hoorde erna gelukkig ook het geluid van de paal. Hoe was de wedstrijd gelopen als dit de 1-1 was geworden? Niemand zal het weten, maar ODB was gewaarschuwd. Kort na deze knal op de paal was het SEP dat de wedstrijd domineerde. In dit tijdsbestek van 15 minuten liet Bebeto van der Beek zien dat hij steeds beter in vorm komt en dit ook uitstraalt. Met twee sublieme reddingen achter elkaar, waarbij hij eerst naar rechts moest duiken om vervolgens de rebound linksboven uit de kruising te tikken. Daarna was hij alert bij twee steekballen om op tijd het onheil te voorkomen. Zo zien we hem graag bij ODB.
Na deze opleving van SEP was het weer de beurt aan ODB om orde op zaken te stellen. Illias Oukhattou (een nieuw gezicht dit seizoen) liet vorige week al zien dat hij op de deur aan het kloppen was voor de basis elf. Vandaag kreeg hij die kans en die lijkt hij ook te grijpen. Met 2 goals, waarbij hij bij zijn tweede goal de bal diep gaf op rechts en erna zelf de bal bij de eerste paal wist te scoren, liet hij zien dat ook hij steeds beter in vorm komt. De 2-0 was hij als de kippen bij de bal om de rebound na aan scrimmage voor de goal in te tikken. Bij de 3-0 zoals hierboven beschreven wist hij de voorzet van Milos Miljanovic (ingevallen voor Khalid Hadchoune) erin te schieten. Hoe ziet het dan met de
spits Dennis Wille. Altijd sleurend en hard werkend in de spits, maar ook zo afhankelijk van de ballen die hij aangespeeld krijgt. Die pikte nog zijn goaltje mee vanuit een strafschop. Aanleiding was een duw fout op Milos Miljanovic. 4-0. Hierna kabbelde de wedstrijd nog door en viel Rocky Luyben nog in voor Mike Toet. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Taal was de conclusie dat ODB de eerste helft goed voetbal speelde, maar vergat te scoren en dat in de tweede helft het voetbal iets minder was, maar dat er wel drie goals werden gemaakt.
Dan nog een bedankje naar scheidsrechter Taal die gelukkig in kon vallen en de wedstrijd naar een goed einde heeft weten te leiden. Sterkte voor scheidsrechter Kirker met zijn blessure en wellicht tot later in het seizoen.
Het eerste elftal is volgende week zondag vrij. Dinsdag spelen zij wel een oefenwedstrijd om 20:00 tegen en bij GDA.
Het tweede elftal van ODB wist de uit wedstrijd bij HMSH met 1-3 te winnen. Komend weekend spelen zij thuis tegen GSC ESDO om 12:00. Hierin kunnen zij het gat naar de middenmoot vergroten en verder druk uit gaan oefenen op de bovenste plaatsen.

Zondag 3 november stond de uit wedstrijd tegen HWD op het programma. Voor de meeste een onbekende tegenstander, maar de spelers, mensen uit de technische staf en de supporters die al langere tijd verbonden zijn aan ODB zullen zich herinneren dat er ook op 20 november 2005 (4-1 winst) en op 7 mei 2006 (3-0 winst) tegen deze tegenstander is gespeeld. Zou de status van geen puntverlies tegen HWD blijven bestaan?
Net als vorige week opende ODB scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden die net niet goed genoeg werden uitgespeeld. ODB had zichzelf moeten belonen met een vroege voorsprong. Na deze fase ging de ODB wervelwind iets liggen en kwam HWD meer in haar spel. Zo bleek dat er bij HWD best wat handige jongens in het veld liepen. Deze spelers hielpen HWD om gevaarlijk te worden vanuit de omschakeling. Heel ODB hield de adem in bij een diepe bal die breed werd gelegd en 1-0 zou betekenen. Dan blijft de regel bij buitenspel (dat de grensrechter pas mag vlaggen als de speler die buitenspel staat de bal aanraakt/ontvangt) er 1 die wat verwarring kan opleveren. Zo dacht heel HWD dat de grensrechter van ODB voor de doelpunten maker zijn vlag omhoog stak, maar dit was juist voor de diep weggestuurde speler. Hierin had de grensrechter gelijk en werd de goal volledig terecht afgekeurd. ODB leek wel wakker geschud door deze situatie en in een tijds bestek van 10 minuten kwamen ze op 0-3. De eerste goal was een prima uitgespeelde aanval die Dennis Wille prima inschoot dus 0-1. De 0-2 kwam van de voet van Romano Charité. Hij kreeg de bal rond de rechtsbuiten positie en wist de verdediger van zich af te houden. Hierdoor kon hij naar binnen komen en de bal met een bekeken schot langs de keeper te schieten. Als dit al geen prima goals waren dan was de 0-3 gescoord door Khalid Hadchoune dat zeker. De graag opkomende Hans Dessing jr ontving de bal na een goede combinatie in de loop. Hij bedacht zich geen moment en slingerde de bal met veel gevoel voor de goal. Daar stond de altijd gretig spelende Khalid al klaar om á la Bep Bakhuys de bal in het doel te koppen. Zo leek het alsof ODB orde op zaken had gesteld. Dit leek ook wel in het team te sluipen en de omschakeling van bal bezit naar bal verlies werd steeds iets minder scherp. Zo kwam HWD ineens weer tot aanvallen toe. Dit resulteerde in de 1-3 na een schot van zeker 25 meter die niet onhoudbaar leek. Ter bescherming van de verder prima keepende Bebeto van der Beek ging de bal wel langs een woud van benen. Bij een diepe bal greep een ODB speler in de sprint naar zijn hamstring. Dit was Romano Charité en helaas moest hij geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Milos Miljanovic. Lopende de eerste helft was ODB niet meer zo dominant als het was en had willen blijven. Wel waren er nog schoten van Desley Zwiers, Nicky Linnenbank (die 2 november jarig was, nog van harte gefeliciteerd) en Dennis Wille. Helaas allemaal net aan de verkeerde kant van de paal of een HWD been er voor. Zelfs bij een kopbal uit een corner van Jaimy Dusbaba werd de bal van de lijn gehaald. Zo bleef HWD bij een 1-3 stand er nog in geloven en net voor rust kreeg HWD nog een corner te nemen. Deze werd goed aangesneden en belanden op het hoofd van de spits. De bal eindigde voor ODB gelukkig op de paal. Hierna floot de scheidsrechter af voor de rust.
De supporters hoopten vooral het ODB te zien van de eerste helft waarin ze 3 goals wisten te maken. Even kwam dit bedrogen uit, want HWD ging wat opportunistisch spelen en de opbouw van ODB werd verstoord. Hierdoor werd ODB gedwongen de lange bal te spelen en als de tegenstander dan de tweede bal wint kom je toch optisch onder druk te staan. Alle hens aan dek voor de spelers in de laatste linie. In deze fase toonde Mike Toet zijn ontwikkeling als lastige (zo niet onneembare) vesting. Door de hoge druk van HWD ontstond er wel er wel meer ruimte achter de laatste linie van HWD. ODB was in deze fase nog te onrustig aan de bal om in daar gebruik van te maken. Na 10 minuten in de tweede helft wist ODB het opportunistische spel van HWD te neutraliseren en kon het weer haar eigen spel gaan spelen. Dit onder leiding van Giovanni Koelink die steeds beter lijkt te renderen op zijn plek voor het elftal. Door de controle op de wedstrijd kon de ruimte achter de laatste linie bij HWD wel beter benut worden. Door goed doorgaan van Hans Dessing jr op het middenveld kon hij alleen op het HWD doel afgaan. Achtervolgt door spelers van HWD, maar ook ondersteund door de goed meegelopen Desley Zwiers, wist Hans Desley te bereiken. Desley wist de bal nu wel in het doel te schieten. Net hiervoor wist hij met een schot wel de keeper te passeren maar belande de bal op de paal. ODB op een 1-4 voorsprong. In deze fase had ODB HWD heel veel pijn kunnen doen, maar de scherpte voor de goal was net niet goed genoeg om de juiste keuzes te maken. Hierdoor kabbelde de tweede helft een beetje voort. HWD wilde nog wel, maar waren niet bij machten om iets te creëren en ODB lukte het wel, maar misten de hiervoor genoemde scherpte om de kansen tot goals te promoveren. De trainer moest een gedwongen wissel toepassen aangezien Nicky Linnenbank (al niet geheel fit aan de wedstrijd begonnen) zijn kwetsuur weer begon op te spelen. Illias Oukhattou kwam voor hem in de plaats. Niet veel later werd Rocky Luyben in het veld gebracht voor Desley Zwiers, waarbij laatst genoemde een verdienstelijke wedstrijd afsloot. Net als Milos toonden Illias en Rocky zich als gretige invallers die op zoek zijn naar een basisplek. Zij probeerde met hun energie en wil, ODB naar nog meer doelpunten te helpen. Dit lukte na een goede aanval die Milos promoveerde tot een doelpunt. ODB op een 1-5 voorsprong. Hierna was Illias met zijn acties en diepgang vaak gevaarlijk en uit 1 van zijn geslaagde acties wist hij de bal bij de tweede paal te plaatsen. Hier stond niemand minder dan Rocky Luyben klaar om de bal buitenkant rechts in 1x uit de lucht op doel te schieten. De keeper zat nog wel aan de ingeschoten bal, maar wist deze niet voor de doellijn te pareren. Rocky beloonde hiermee zijn goede optreden van vorige week tegen Kethel Spaland en zijn reis van REMO (daar speelde hij met het tweede elftal) naar HWD. Na de 1-6 waren er nog legio kansen voor ODB om te verzilveren, maar dit lukte niet. Hierdoor bleef ODB steken op 6 doelpunten. Dat was achteraf ook 1 van de punten waar trainer Abbenhuis kritisch op was. Hiernaast zijn er uiteraard ook nog meer verbeterpunten, maar het gretig zijn naar doelpunten en de doelpunten willen maken speelde tegen HWD de boventoon.
Wat erg positief opviel was de sportieve sfeer op en om het veld en het respect van beide teams naar elkaar en naar scheidsrechter van Slooten. Laatstgenoemde moest wat beslissingen nemen bij goals die al dan niet terecht werden afgekeurd. Geen onvertogen woord hierover en beide teams bleven geconcentreerd op hun eigen spel.

ODB staat nu 4e op de ranglijst met 4 punten achterstand op Full Speed die de Delftse derby tegen Taurus nipt verloren. Volgende week gaat de jacht op de bovenste plek verder tegen SEP uit Delft. Vorig jaar eindigde deze wedstrijd met 1-1, waarbij John Hermans de doelpunten maker was. ODB heeft nu twee overwinningen op rij te pakken en moet volgende week voor een nieuwe driepunten gaan. De wedstrijd vangt aan om 14:00.
Het tweede elftal wist een solide overwinning te behalen op REMO 2 met 4-1. Hierdoor klommen zij iets op de ranglijst. Volgende week wacht het uitduel tegen HMSH 2. Daar wordt om 12:00 afgetrapt. Een belangrijke wedstrijd, omdat bij winst weer schuin omhoog gekeken kan worden en bij verlies er even plaats genomen moet worden in de grijze middenmoot.

Op zondag 27oktober was Kethel Spaland de tegenstander. Deze ploeg was ook een tegenstander uit de promotiepoule van het afgelopen seizoen. Toen was Kethel Spaland een stugge ploeg waar de ODB-ers zich op stuk liepen. Hoe anders zou dat deze wedstrijd zijn.
Ook deze wedstrijd weer een andere basis opstelling dan de afgelopen wedstrijden. Dat resulteert in 6 wedstrijden met 6 verschillende basis opstellingen. Waarin de vorige twee wedstrijden er onwennig en niet scherp werd geopend was dat tegen Kethel Spaland wel anders. Een flitsende actie van Nicky Linnenbank op links resulteerde in een open schot kans. Nicky pakte deze kans goed uit door de bal met links hard in de korte hoek te schieten. 2e minuut en 1-0 ODB. Een droom start natuurlijk.
ODB was de wedstrijd gestart met een gehavende Maurice Boevink die uiteindelijk al vroeg in de wedstrijd moest worden gewisseld. Voor hem in de plaats kwam Rocky Luyben (die al een hele wedstrijd in het tweede had gespeeld). Rocky zijn taak was om de nummer 10 van Kethel Spaland onschadelijk te maken. Dit is wel een klusje waar je Rocky voor in het veld kan sturen. De nummer 10 had geen fijne middag en in plaats van te blijven voetballen nam zowel bij hem als Kethel Spaland het praten het over van het voetballen. Desley Zwiers kwam centraal te spelen naast Bas Conradi en zo was iedere plek weer bezet. De eerstvolgende actie die Desley moest maken was een verdedigende, rechts achter in de zonde van ODB. Hij kwam in duel met de nummer 9 van Kethel Spaland. Dit was in eerste instantie een mannelijk duel om de bal, waar Desley als winnaar uit kwam en een vrije trap verdiende. Wat de scheidsrechter hierna was ontgaan, is dat de nummer 9 Desley bij zijn keel greep en hem naar de grond werkte. Hierop reageerde de ODB-ers en daarna ook wat spelers van Kethel Spaland. De scheidsrechter koos voor de oplossing nummer 9 en Mike Danner geel. Waar de gele kaart voor Mike Danner voldeed aan zijn actie, was een rode kaart voor nummer 9 van Kethel Spaland meer op zijn plek geweest.
Na dit opstootje ging ODB wel verder waar het mee begonnen was, duels spelen en waar mogelijk proberen te voetballen. Vanuit zo een aanval was er een overtreding op links van Kethel Spaland dus een vrije trap voor ODB. Giovanni Koelink wist deze vrije trap op het hoofd van Jaimy Dusbaba te leggen die de bal fantastisch tegendraads inkopte. Eventjes de adem inhouden voor vermeend buitenspel, maar de grensrechter hield zijn vlag (terecht) omlaag. ODB in de 25ste minuut op 2-0.
ODB bleef de bovenliggende partij waarbij menig aanval helaas wel werd afgevlagd door de grensrechter. Zo ook bij een aanval over links die prima voor de goal werd gegeven en heel ODB aan de 3-0 dacht. Helaas honoreerde de scheidsrechter het vlagsignaal. Deed Kethel Spaland dan helemaal niks? Ze probeerde het wel, maar de verdedigend stond het team als een huis en Kethel Spaland hanteerde vooral de lange bal. Als je zulke lange spelers voorin hebt staan en een snelle nummer 10 dan is dat misschien ook wel het enige wat je dan kunt doen. De lange spelers verloren echter 9 van de 10 kopduels en de nummer 10 kwam hier ook niet aan te pas. Op 1 moment na toen Luyben de nummer 10 eventjes kwijt was viel een vrije trap precies voor zijn voeten. Gelukkig wel onder druk van een ODB verdediger en de aanstormende Bebeto van der Beek. De nummer 10 probeerde een lobje, maar deze ging ruim naast.
Bij het verplaatsen van het veld naar het bakkie thee ontstond er wat tumult op het veld. Hierbij kreeg Maurice Boevink de rode kaart voorgehouden. De reden van deze rode kaart is tot op heden nog niet helemaal duidelijk voor iedereen. Hopelijk valt de schorsing mee.
De tweede helft probeerde Kethel Spaland wat hoger druk te zetten, zodat Zwiers en Conradi wat moeilijker van achteruit konden voetballen. Af en toe lukte dit goed waardoor ODB de lange bal moest spelen, maar ook net zo vaak kon ODB zich onder de druk uit spelen. Zaak voor ODB was vooral om het in verdedigend opzicht dicht te houden en waar mogelijk voorin nog een doelpuntje erbij te prikken. Doordat aan de zijkanten door Mike Danner en Mike Toet de directe tegenstanders werden uitgeschakeld, was er weinig gevaar voor het ODB doel. Kethel Spaland probeerde vooral gevaarlijk te worden door vrije trappen voor de goal te plaatsen en inworpen ver de 16m in te gooien. Zo ontstonden er was schiet kansen, maar deze gingen ruim naast of over. Uit een goed lopende aanval waarbij de bal van achteruit werd opgebouwd en via het middenveld de voorhoede werd bereikt, stond Romano Charité 1 op 1 met de keeper. Waar hij hiervoor nog een keer tegen de keeper of tegenstander aanschoot plaatste Romano de bal nu rustig langs de uitkomende keeper. 3-0 ODB. Nadat Milos Miljanovic erin was gekomen voor Jaimy Dusbaba (die na een harde val in de eerste helft op zijn heup/rug niet meer verder kon) was er nog een hoogtepunt te benoemen. Milos hield een bal binnen, rechts in het strafschop gebied bij de achterlijn. Na een fabuleuze actie met de daarbij horende panna koos hij ervoor om de bal in de lange hoek te schieten. Dit tot teleurstelling van Khalid Hadchoune die geheel vrijstaand op de elf meter zijn goede wedstrijd wilde belonen met een doelpunt. Bij 3-0 is dit niet erg, maar bij een 0-0 stand had het afleggen van de bal waarschijnlijk een betere keuze geweest. Na deze actie kwam Rico Verschoor er nog in voor Khalid Hadchoune. Na nog wat spelden prikjes over en weer moest de scheidsrechter helaas nog 1x rood trekken. De nummer 9 van Kethel Spaland liep bij een hoge bal onstuimig door op Desley Zwiers. De scheidsrechter kon niet anders dan deze nummer 9 (die al was gespaard bij zijn actie in de eerste helft) alsnog rood te geven.
Al met al een zeer verdiende overwinning voor ODB die naar meer smaakt. De gretige en scherpe start van het elftal en daarbij horende beleving moet dit seizoen een hoop punten gaan opleveren. D
Volgende week speelt ODB uit bij en tegen HDW om 14:00.
Het tweede wist een goede eerste helft tegen Quick 4 niet te belonen met een doelpunt. Daardoor bleef de tegenstander in de wedstrijd. De tweede helft was het spelbeeld precies andersom en namen de haantjes de drie punten mee door met 2-6 te winnen.
Het tweede speelt volgende week uit bij en tegen REMO 2 om 13:00.

Op het sportcomplex 'De Verademing' moesten de mannen van trainer Abbenhuis het opnemen tegen Sc REMO. REMO dat ook haar eerste wedstijd in winst had omgezet was ook vandaag van plan te laten zien dat het een beter team heeft staan dan de afgelopen jaren en de 3 punten zeker niet cadeau zou gaan geven.
Na het fluitsignaal van weer een goed leidende scheidsrechter wilde ODB laten zien waar ze voor waren gekomen. De 3 punten moesten mee terug en niets minder dan dat. Het voortvarende en frisse begin verdween al snel naar een ploeg die wel graag wilde, maar eigenlijk overal net te laat kwam. Zo wilde het druk zetten niet helemaal lukken en in bal bezit misten de spelers net de rust om de juiste keuze te maken aan de bal. Door de omstandigheden, het snelle veld door de regen en de wind zijwaarts in de rug verdwenen veel belovende aanvallen over de achterlijn. Ondanks dit was ODB wel de bovenliggende partij. Op wat vrije trappen vanaf de zijkant en corners was er niet heel veel gevaar voor de goal van REMO. Totdat ene moment die je als spits altijd krijgt. Zo viel er een rebound voor de voeten van Dennis Wille die vanaf 5 meter hard op goal schoot, maar door een katachtige reflex van de keeper verdween de bal via de lat over de zijlijn. Kort hierna kreeg ODB een vrije trap op 17 meter van de goal. Bas Conradi ging hier achter staan, maar helaas voor iedereen die hoopte op de voor ODB bevrijdende treffer verdween de bal op de paal. Heel even leek het erop of ODB net voor rust het momentum wist te pakken. Dit bleek schone schijn, want hierna volgde de grootste kans voor REMO van de eerste helft. Na een doorbraak op rechts trok de speler de bal goed terug en schoot de nummer 8 van REMO de bal randje 16m over het doel van Bebeto van den Beek. Dit tot opluchting van alle ODB spelers en supporters. Dit was teveel van het goede geweest voor REMO, maar daar houden de voetbalwetten geen rekening mee. Helaas was dit voor korte duur aangezien de scheidsrechter affloot voor de rust.
De tweede helft brak aan met ongewijzigde teams. ODB probeerde weer de aanval te zoeken en met meer druk naar voren te spelen. Voor de middenvelders van REMO pakte dit iets beter uit. 3 prima spelers die graag willen voetballen en in deze wedstrijd ook prima voortzettingen hadden naar de voorhoede. Hierdoor werd het een wedstrijd waarin vooral strijd en de echte wil om te winnen het won van het voetbal spel. ODB wat beter zou moeten kunnen dan afgelopen zondag op de mat is gelegd bleef op zoek naar de bevrijdende eerste treffer. Bij een aantal gevaarlijke voorzetten van Nicky Linnenbank en Khalid Hadchoune kwamen Wesley Hoogendoorn en Dennis Wille elke keer een teenlengte te kort om er 1 te verzilveren. Gelukkig heeft een trainer dan altijd de mogelijkheid om iets te forceren door middel van wissels toe te passen. De moe gestreden Wesley Hoogendoorn werd vervangen door Milos Miljanovic. Deze speler gaf wat nieuwe energie in het veld en aan het elftal. Dit wist hij te belonen door een voorzet van Khalid bij de tweede paal terug te leggen op de geheel vrijstaande Desley Zwiers die da bal in het net kon deponeren. Daar was die dan de eerste treffer 0-1. Wie dacht dat ODB nu los zou komen kwma bedrogen uit. REMO bleef voetballen en net na de 0-1 viel alweer de gelijkmaker. Bij het collectief slaap moment kwam de rechtsbuiten helemaal vrij te staan die kon oplopen en de bal voorleggen. Er stond niemand voor de goal, maar de nummer 6 van REMO kon de bal oppakken aan de linkerkant. Na een flitsende dribbel zette hij de bal voor waar keeper van den Beek dacht aan een schot. De keeper kon in ene reflex de bal nog wel aantikken, maar precies voor de voeten van de spits van REMO. Deze pakte het presentje voor een leeg doel uit en scoorde de 1-1. ODB dus weer terug bij af. Nu een wissel waarbij Zwiers het veld verliet voor Matthew de Paauw en er achterin 1 op 1 gespeeld moest gaan worden. ODB wilde de wedstrijd gewoon winnen. Wie dat dan het meeste wilt en uitstraalt maakt ook de grootste kans om dit te behalen. Zo kreeg Miljanovic de bal op zo een 25 meter van de goal en besloot op goal te schieten. Dit schot kreeg een zwabber mee waar de tot dan toe goed spelende keeper van REMO zich op verkeek. ODB weer op voorsprong 1-2. De tactische omzetting naar 1 op 1 achterin werd weer teruggedraaid. Hierbij viel Randy de Paauw in voor Mike Toet. Zo moesten de mannen de overwinning binnen slepen. Hierbij kreeg Matthew de Paauw nog een mooie kans, maar hij maaide langs de bal in de 16 meter. Zou het dan spannend blijven tot het einde met deze minimale voorsprong? Na een aanval op links waarbij Khali de bal terug kon leggen op Nicky die Dennis Wille vrij zag staan. Nicky speelde Dennis aan die als spits geheel vrijstaand in de 16 meter open kon draaien en koel de bal tegen het net kon plaatsen. 1-3!!! Met nog een paar minuten op de klok was dit ook een voor ODB mooi slot op een moeizame wedstrijd.
Volgende week de uitwedstrijd om 14:00 tegen Full Speed voor het eerste en het tweede speelt thuis tegen BMT om 11:00.

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Duno en extra spannend voor Jazz want in dit team spelen 2 vriendjes in het team van Duno.
Maurice geeft de laatste instructies aan de jongens en we gaan van start. Bij de eerste aanval op ons doel krijgt Sydney de bal in zijn gezicht en ziet even sterretjes maar kan verder. Duno begint iets sterker maar langzaam voetbalt ODB zich onder de druk vandaan en krijgen we wat kleine kansen. In de 9de minuut een mooi schot van Duno maar de bal gaat buitenkant paal naast.
Even rust en de trainers Maurice en John geven weer wat nieuwe instructies.
Verdedigend gaat het prima en geven we nog niet veel kansen weg. In de 20ste minuut neemt Sydney de bal in 1 x op de pantoffel maar de goalie van Duno ligt helaas in de weg. Weer een mooie schot op het doel van Dunu nu van Mahmoud naar weer is het de goalie die de inzet weet te pareren.
Dan ineens net voor rust is het Isar hard uithaalt en de 1-0 scoort. Het hek is van de dam en Isar scoort binnen een minuut ook de 2-0. Zo dat is lekker want terwijl de bal nog tegen het net stuitert is het rust.
Het beste moet nog komen want ons spreekwoord is ODB komt na de thee.
We staren zeker sterker en zetten goed druk op Duno. Het is Jason die snel de 3-0 aantekent.
De aandacht verslapt wat bij ons en we krijgen een tegen goal 3-1.
Weer even rust en moeten de trainers weer even focus brengen bij onze jongens want de wedstrijd is nog niet gespeeld..
En inderdaad bij een uittrap van Sydney beland de bal voor de voeten van een Duno speler en die schiet hem over hem heen in de goal. Het wordt nu billenknijoen want Duno krijgt kansen op de 3-3. Maar gelukkig weet Sydney alles nog tegen te houden.
Phoeeer het is tijd wat hebben onze jongens gevochten voor 3-2 overwinning. Mooie wedstrijd en een nog mooiere overwinning.

De reizende reporter

jo17 in de kantineZaterdagmiddag, een op het oog waterig zonnetje, een nat veld, en een loeiharde wind schuin op veld 1.
De JO17-1 blijft het begin van het seizoen weinig bespaard... Nederlagen, blessures, spoorlozen.. Sinds een week in een schitterend nieuw tenue, dat wel, dankzij de super sponsors die zij hebben.
De wedstrijd stond in het geheime boekje van trainer Dries rood omrand. Dit zou de wedstrijd van de revelatie worden. De reden waarom dit team al jaren ‘het eerste van de toekomst’ wordt genoemd zou vandaag weer duidelijk worden. Zelfs de voorzitter stond langs de lijn om hier getuige van te mogen zijn.
De wedstrijd begon voorspoedig, binnen 12 seconden een penalty voor ODB, terecht. De immer uitstekend onpartijdig fluitende scheidsrechter, de heer A. Cruz, kreeg dan ook geen protest van de tegenpartij... 1-0! Of nee! Mis! Helaas op de paal, zoals het hoort volgens ons volkslied...
Dit leek een voorbode te zijn, want ODB werd direct onder druk gezet door een beter rondspelend Verburch. ODB leek achterin onzeker, kon alleen de voorhoede vinden middels de lange bal. Het middenveld verzaakte, miste keer op keer de aansluiting. Verburch merkte dit ook op en zette nog wat meer druk door ODB al op de rand van de 16 op te jagen. De verdediging had hier zeer veel moeite mee, en brak uiteindelijk; 0-1 voor Verburch. De koppen gingen nog niet hangen bij ODB, maar een antwoord had ze ook niet. Hetzelfde spel bleef zichtbaar en dus voor Verburch een appeltje eitje om op te vangen. Met de rust 1-3 de kleedkamer in.
De 2e helft, een nieuwe frisse kijken op de zaken? Weinig, zo bleek. Het was duidelijk dat ODB wel die vuist probeerde te maken, maar er simpelweg niet aan toe kwam. Verburch was iedere keer een stapje sneller, attenter, hongeriger naar de bal, fanatieker. Of was ODB nou juist een stapje te langzaam, bang voor de bal, inspiratieloos, futloos?
Door wederom een simpele communicatiefout kwam de 1-4 van Verburch. Het laatste kwartier was aangebroken en zoals al bij eerdere wedstrijden dit seizoen, leek het vuur dan eindelijk te gaan branden bij ODB. De koppies gingen anders staan, er werd gestreden bij ieder duel, gevochten om iedere grasspriet, en bovenal niet verzaakt. Maar waarom zo laat? Waarom als het er niet meer toe doet? Zou het pas bij een kansloze stand zijn dat de schroom ervan afvalt bij de jongens? ‘Nu maakt het niet meer uit, dus nu kan ik er vol voor gaan en ben ik niet meer bang om een foutje te maken’ Zou dat het zijn?
Het eindsignaal kwam en iedereen droop af naar de kleedkamers. De toeschouwers en uw reporter de immer gezellige kantine in. Na een tijdje kwamen de spelers ook een voor een de kantine in. Een lach kon er nog wel van af, en even met een groepje samen zitten om iets te eten en drinken lukte ook nog wel. Buiten begon het inmiddels weer te regenen, en uw reporter keek wat verder om zich heen. Toch wel weer gezellig zo na afloop. Met wat ouders en begeleiding wat analyserend, een paar moeders om een tonnetje, de supporters van Verburch nog gezellig aan een drankje, spelers in een hoekje bij elkaar, ome Jan en Zier op een barkruk, met een vrolijk muziekje erbij.
Wat hadden we nou eigenlijk te klagen?
Nee, het loopt nog niet bij de JO17, dat is duidelijk. Ook het feit dat de meerderheid eigenlijk nog JO16 is, en dus het hele seizoen tegen oudere spelers zal moeten opboksen , telt mee. Het vuur is nog niet aan, maar dat komt wel. Coachen, communiceren, feller, explosiever, tactischer. Het komt heus wel.
Uw reporter kijkt nog eens om zich heen en vraagt zich nogmaals af; Wat hebben we nou eigenlijk te klagen?
Uw reporter geniet toch wel. 💙

Na een zware beker poule met daarin een reserve hoofd- en eerste klasser stond op zondag 22 september de eerste competitie wedstrijd thuis tegen HMC2 op het programma. Dat de beker wedstrijden pittig zijn geweest mag duidelijk zijn, maar dat ODB2 dit seizoen een ploeg heeft staan die best mee kon voetballen met dat niveau mag ook best benoemd worden.


1e helft
ODB2 begon sterk aan de wedstrijd met aan het begin gelijk een grote kans. Een voorzet vanaf rechts was net te scherp voor de inglijdende Ivo. Na deze kans leek iedereen wakker en golfde het spel in een vrij hoog tempo op en neer. Na ongeveer 15 minuten kreeg Aad een kans om te schieten vanaf randje 16m. Waar de gelouterde spits de bal vaak tussen de palen schiet, verdween dit schot helaas ruim naast. HMC werd 2 minuten later gevaarlijk en een poging om op goal te schieten verdween hier ook ruim naast de goal van de berouwbare Henk Kneteman. Ook ODB2 probeert dit seizoen de kansen om druk te zetten te benutten. Dit lukte en de bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Matthew de Paauw. In de lijn van de eerste helft verdween ook dit schot naast het doel. Door de bal vaste spits van HMC moest ODB wel bij de les blijven, want ook HMC loert altijd op dat ene moment van onachtzaamheid. Zo kwam er een moment dat ODB balverlies leed op eigen helft en in de aanval van HMC een speler wel de bal tussen de palen kon schieten, maar Henk stond zijn mannetje. Na dit moment kwam HMC wat meer in de wedstrijd en verdween de opbouw regelmatig bij beide ploegen. De grensrechter van HMC wist hier wel raad mee en stak zijn vlag omhoog bij elke diepe bal van ODB. Als de scheidsrechter dan meegaat met het vlagsignaal dan zakt de moed je soms in de schoenen. Gelukkig was dit bij de spelers van ODB niet het geval en werden ze steeds sterker. Zo creëerde het team in de eerste helft nog een aantal kansen waaronder die van Wesley Hoogendoorn. De keeper stond goed opgesteld en wist dit schot onschadelijk te maken, maar moest wel een rebound weggeven aan Illias. Helaas wist hij deze niet te verzilveren. Remon Moes testte ook nog de handschoenen van de keeper en die bleken in de eerste helft nog prima te zijn. Aad mist nog een grote kans na prima voorbereidend werk aan de zijkanten en een keer geen fluitsignaal na een vlagsignaal. Zonde dat deze kans er dan niet in gaat. Het laatste wapenfeit was een kopbal van Ivo na een goed genomen corner van Illias. In de lijn van de eerste helft ging deze kopbal er helaas niet in.

2e helft
De tweede helft wilde beide ploegen uitvoeren wat er in de rust was besproken, maar het oogde allemaal wat rommelig. Gelukkig bleef ODB wel voetballen en na een goede actie aan de zijkant van Illias die nu wel Aad wist te vinden ontstond er een kluts situatie voor de goal. Gelukkig stond Matthew klaar om de afvallende bal overtuigend en hard in te schieten. De bevrijdende 1-0 voor ODB. De 1-0 zorgde ervoor dat HMC wat meer moest gaan doen voor een resultaat wat ruimtes opleverde voor de ODB spelers. Nadat Aad werd gewisseld voor John werd er nog een goal afgekeurd vanwege ene vermeende overtreding op de keeper in de 5m. Hierna leek de organisatie bij ODB even weg, want er liepen 3 spelers van HMC op Henk af. Gelukkig bleef Henk rustig en wist hij het schot van de HMC speler (die misschien het overzicht verloor en zelf schoot) te keren en de stand op 1-0 te houden. Hierna wordt Illias eruit gehaald (aansluiten bij 1) en valt Rinaldo voor hem in. Rinaldo besluit bij zijn eerste bal contact gelijk de aanval te zoeken en speelt een mooie opening naar Rico die op zijn beurt de bal breed legt op Wesley Hoogendoorn. John was al op stoom met zijn loop actie naar voren, maar kwam net tekort om de bal goed te controleren en eventueel op goal te schieten. Dit bleek uitstel van de 2-0 want enkele minuten later puntert Ivo de bal in de lange hoek, de keeper van HMC kansloos achterlatend. Na deze 2-0 wordt Ivo gewisseld en komt Johan erin. De 2-0 was ook het begin van een heuse stormloop op het doel van HMC. Dit resulteerde in een uiteindelijke 6-0 overwinning waarbij de doelpunten gemaakt werden door: 3-0 Matthew, 4-0 Matthew, 5-0 Hoogendoorn en de 6-0 door John. Een prima overwinning en een trotse trainer Dries Hoogerheijde.

De eerste wedstrijd speelde ODB thuis tegen het onbekende HOVDJSCR uit Rotterdam. Na 3 prima beker wedstrijden moest het zondag gebeuren. Met 2 nieuwe gezichten ( Ferry Bierens en Jaimy Dusbaba) in de basis en 2 nieuwe gezichten op de bank (Giovanni Koelink en Illias Oukhattou) moesten de mannen van trainer Abbenhuis de klus te zien klaren.

1e helft
De openingsfase was volledig voor ODB die met vele enthousiasme en druk vooruit de tegenstander trachtte vast te zetten. De tegenstander probeerde hier onderuit te voetballen, maar hanteerde vaak de lange bal. Dit was voor de centrale verdedigers Maurice Boevink en Jaime Dusbaba geen enkel probleem. Zij neutraliseerde zo goed als elke lange bal en hier meer kon ODB weer aan aanvallen denken. Na een goed lopende aanval die via Dennis Wille eindigde bij Romano Charité was er een corner te nemen. Deze corner werd goed genomen op de inlopende mensen waarbij Maurice Boevink zijn hoofd achter de bal kon zetten en diagonaal de gewenste vroege voorsprong in het net kon koppen. Hiermee maakte het publiek die weer in een heerlijk zonnetje op het terras het spel konden volgen, zich op voor een vermakelijk potje. ODB wilde hetzelfde spel voorzetten wat ook goed tot aardig lukte. Helaas was de scherpte voor de goal niet helemaal aanwezig. Een hoop vanuit het voetballend vermogen van de ploeg gecreëerde kansen werden onbenut gelaten. Zo gingen Romano Charité twee keer en Desley Zwiers ook een keer alleen op de keeper van HOVDJSCR af. Telkens kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Een kopbal van Hans Dessing jr ging helaas over en een schot van Desley Zwiers randje 16m ging ook langs de verkeerde kant van de paal. HOVDJSCR kwam in de fase net voor rust wat beter in het spel en keeper Bebeto van den Beek moest (na weinig te doen te hebben gehad) wel ineens adequaat handelen op een schot van net buiten het strafschop gebied. Prima schot en dito redding. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam op naam van Nicky Linnenbank die een voorzet vanaf rechts in 1x op zijn slof nam. De bal leek zo de bovenhoek in te vliegen totdat (de sta in de weg van de eerste helft) zijn hand achter de bal kreeg en er niets meer dan een corner overbleef.

2e helft
Een ODB op het veld die graag de lijn van de eerste 30 minuten van de eerste helft wilde voortzetten met dan wel wat doelpunten erbij. Helaas werd de wedstrijd wat rommelig in de passing bij beide elftallen en verdween de rust om een goede aanval op te bouwen of de juiste keuzes te maken. Hierdoor bleef HOVDJSCR de moed erin houden en probeerde wat meer druk op de ODB verdediging te krijgen. Zo bleek dat er ook bij de tegenstander handige spelers liepen die zo af en toe als handenbindertjes presenteerde. Ondanks deze ontwikkeling in de wedstrijd was ODB nog steeds de bovenliggende partij. Ook in de tweede helft kreeg Romano Charité een kans na het breed leggen van Nicky Linnenbank ( weer onvermoeibaar) rond het 5m gebied, maar hij vergat te schieten. Helaas nog steeds de kleine marge van maar 1 doelpunt verschil. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de ruimtes op het veld ook steeds groter. Hierdoor ontstond er in combinatie met het weer een slijtage slag op het veld. Hierdoor ook wat wissels aan de zijde van ODB. ODB kreeg door de wissels weer wat meer de controle over de wedstrijd terug. Het bleef wel billenknijpen, maar uiteindelijk na de zoveelste aanval van ODB viel de bevrijdende 2 – 0. Het leek erop of de bal te ver door zou schieten, maar de altijd hard werkende Khalid Hadchoune wist de bal in bezit te houden en terug te leggen op Bas Conradi. Laatstgenoemde krulde de bal vanaf randje 16m op doel en deze verdween in boven in de rechterhoek van het doel. Na deze goal was de hoop en de energie op enig resultaat helemaal weg bij HOVDJSCR. De goed leidende scheidsrechter, die schwalbes en ander duw en trek werk rustig en verbaal oplosten (waarvoor complimenten) restte niets anders meer dan af te fluiten.
Volgende week 29 september speelt het eerste uit bij REMO 14:30 en het tweede speelt uit bij Tac 90 om 11:00.