• ‘ODB geeft zeker lijkende overwinning weg in de laatste minuut en vergooit kans op periode.’
  |
  • 0
 •  

   

   

   

   

  Op zaterdag 28 oktober stond de derby tegen buurman DUNO op het programma voor de blauwhemden van de Albardastraat.

  Na twee overwinningen op rij stond ODB voor aanvang van deze wedstrijd opeens op plek 3. DUNO had net zoveel punten als ODB bij het eerste fluitsignaal, maar wel een wedstrijd meer gespeeld vanwege het 100-jarig bestaan volgende maand waardoor een wedstrijd naar voren is gehaald.

  De winnaar van vandaag zou leuk de aansluiting houden met de top en zelfs nog, naar achteraf bleek, kans houden op de eerste periode.

  Dat dit bij ODB wel duidelijk was, bleek uit het feit dat na minder dan een minuut de 1-0 al op het scorebord stond. Jordi Mulder zette goed door over links en schoot beheerst en geplaatst de bal in de linkeronderhoek. 1-0 en eindelijk een keer de eerste kans raak, iets wat de laatste weken onmogelijk leek te zijn.

  ODB begon dus sterk en zette dit ook door in de openingsfase. DUNO speelde in een 5-3-2 formatie, wat ODB in de voorbereiding ook had geprobeerd. DUNO gaf niet veel weg in deze formatie, maar creëerde ook bar weinig.

  Dit resulteerde in een rommelige eerste helft waarin de kansen aan beide kanten schaars waren, maar de mannen van Patrick Demmers dus wel met een 1-0 voorsprong aan de thee gingen.

  De tweede helft was eigenlijk nog minder dan de eerste helft. Spanning leek de wedstrijd te beheersen, ODB kon de bal niet in de ploeg houden en DUNO had, ondanks een tactische omzetting naar 4 man achterop, niet de kwaliteit om het ODB moeilijk te maken.

  DUNO moest de laatste fase natuurlijk wel meer gaan komen en dat zorgde ervoor met de uittrap van Bebeto van der Beek en de snelheid van de ingevallen Nicky Keus dat er in de counter kansen zouden moeten kunnen ontstaan.

  De grootste kans van de hele tweede helft was dan ook voor Nicky Keus die vanaf de middenlijn ongeveer vrij door kon lopen richting de doelman van DUNO. Oog in oog met de doelman kwam de doelman van DUNO als winnaar uit de bus.

  Zo bleef het dus 1-0, maar leek DUNO niet bij machte het nog lastig te gaan maken.

  Toen in de 93ste minuut ODB een vrije trap kreeg op de helft van DUNO leek het dan ook wel gespeeld te zijn.

  Toch kwam uit de ‘counter’ van deze vrije trap nog het deksel op de neus.

  DUNO kreeg de bal een paar keer gelukkig mee en uiteindelijk kon er nog een verdwaalde voorzet gegeven worden.

  Hoe het gebeurde, gebeurde het, uw verslaggever heeft nog steeds niet begrepen hoe de bal erin ging, maar DUNO tikte de 1-1 binnen. Toch weer geen winst tegen de buren.

  Dat DUNO het punt gestolen had is één, dat GDA verloor en ODB een kans misliep om de periode nog spannend te maken is ook zeker jammer.

  Maar voorop staat dat ODB ervoor moet waken dat het dit jaar zichzelf niet tekort blijft doen, want met deze groep is er echt wat te halen in deze 4de klasse waarin iedereen van elkaar wint.

  Komend weekend Erasmus-uit om 14:30, wij zien jullie graag daar.

 • Klik op de foto voor de hele foto reportage van Jay Jay De Vos van Steenwijk.