• Round up afgelopen weekend

Verslag Voorschoten-ODB1

Dé wedstrijd van dit kalender moest dit worden; de nr 1 tegen de nr 4. Gezien de stand was daar niets van te zien! Voorschoten '97 speelde puur verdedigend en op de counter en ODB kwam maar voor 1 ding: de 3 punten mee naar de Albardastraat nemen!
    De 1e kans was voor de thuisploeg in de 9e minuut. De voor gegeven bal werd maar nipt gemist door de inglijdende spits. 15 minuten later was daar alleskunner Quinten Piek die de bal van Giovanni Koelink kreeg maar in de 16 net iets te scherp richting Tim Vreeswijk schoof zodat de keeper in kon grijpen. In de 25e minuut een goede combinatie tussen Desley Zwiers en Quinten Piek maar  hij kon de bal geen kracht meer geven om de keeper te verrassen.
    3 minuten later had Desley Zwiers dé kans om de 0-1 op het scorebord te plaatsen maar de bal belandde in de handen van de keeper van Voorschoten. 10 minuten later pas de 2e kans voor de gastheren. Gelukkig schoof de spits in het groen/geel voorlangs het doel van Joey Vis. Niet lang daarna hetzelfde geval maar dan voor Desley Zwiers maar ook hier weer precies hetzelfde.....de bal net langs de verre paal.
    En dan scoorde we eindelijk door Tim Vreeswijk na een voorzet van Romano Charité maar de 1e deed dat in buitenspelpositie! Je zou er moedeloos van worden en dan komt er nog een helft!

In de 2e helft met 2 aanvallende wissels erbij voor ODB, van hetzelfde laken een pak. In de 59e minuut een prachtige dieptebal van de Haagse dirigent op het middenveld, Giovanni Koelink op de ingevallen Desley Koegler, nadat deze de rechtsback passeerde maar faalde in de afwerking! Met nog meer druk naar voren probeerde, als enige de 3 punten binnen  te halen maar teveel kansen strandden in schoonheid. En Voorschoten kon maar 1 ding : tegenhouden! Want 1 kans in de 1e helft en 1 in de 2e speel je maar voor 1 reden en dat is de schade beperkt houden!
    Want ze kwamen niet verder dan het 16meter gebied van de Albardastraat bewoners.
    En toch scoorde ODB de 0-1, middels Dennis Wille maar, terwijl de warrig fluitende scheidsrechter al naar de middenstip wees en zelfs Voorschoten spelers naar de middenlijn liepen was daar de assistent-scheidsrechter die het nodig vond om zijn vlag omhoog te steken vanwege vermeend buitenspel terwijl er een verdediger bij de 1e paal stond, nog achtergebleven na een hoekschop. De man in het zwart trapte er met beide ogen in zodat we eindigde zoals we begonnen: 0-0! Met welgeteld 26 kansen tegen kreeg ODB te weinig en droop enigzins terecht teleurgesteld af richting kleedkamers!

Dank aan Peter Charité voor dit stuk over onze zondagselectie.

Onze zaterdagtak speelde de uitwedstrijd bij VCS, een ploeg die naar nu bleek te weinig punten had gepakt voor de kwaliteiten die zij waarborgen.

In een matige eerste helft vergat ODB Zaterdag zelf goed voetbal op de mat te leggen waardoor niks werd gecreëerd en het teveel onder druk stond. De 0-1 ruststand was helaas dan ook terecht.

Toch was het gevoel na de afgelopen weken positief en was er het gevoel dat ODB het nog om zou kunnen draaien. Helaas bleek niets minder waar. Redelijk snel in de tweede helft viel de 2-0 al. Kevin Boer deed nog wat terug met de 2-1, maar daarna vergat ODB Zaterdag door te drukken en werd het in de laatste tien minuten zomaar nog 5-1(!).

Belangrijk om niet in de slechte vibe te blijven hangen en met elkaar door te blijven gaan richting een mooie krachtmeting volgende week tegen MSV’71.

Totaaloverzicht seniorenvoetbal:

VCS - ODB Za:  5-1