• Verslag ODB 1 Zaterdag

 • ODB Zaterdag - GSC/Esdo 2-1 (2-1)

  Deze qua weer wisselvallige zaterdagmiddag stond het duel tussen ODB Zaterdag en GSC/Esdo op het programma. Een wedstrijd met grote belangen voor onze zaterdagtak, aangezien bij winst een grote stap gezet kon worden richting lijfsbehoud in de vierde klasse. GSC/Esdo staat op de hoogste degradatieplek en met een zege zouden zij op 11 punten gezet worden. Zaak dus voor de mannen van Patrick Demmers om deze thuiswedstrijd te winnen.

  Een rommelige openingsfase leverden twee scrimmages op voor de goal van GSC/Esdo, maar helaas nog geen doelpunten. De ploeg van Ali Boussabon speelde vooral de lange bal de beginfase en probeerde deze te verlengen voor de snelle voorhoedespelers. Bij een van de lange ballen werd een ogenschijnlijke overtreding gemaakt door de aanvoerder van Esdo. De heer Brouwers zag dit anders en liet Esdo door voetballen. De bal viel tussen alles en iedereen in voor de voeten van de spits van Esdo die Bas Swillens omspeelde en zo de 0-1 binnen kon schieten.

  ODB Zaterdag kwam twee weken terug tegen BMT ook achter op eigen veld en kreeg dit nog omgedraaid en daardoor gesterkt ging ODB vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel na een minuut of 18, toen Esdo de bal niet uit het eigen doelgebied kreeg door goed druk zetten van Jordi Mulder. Hierdoor kwam de bal voor de voeten van Timo Tuin die beheerst de 1-1 binnen schoot.

  Na deze goal creƫerde Esdo eigenlijk niks meer en kreeg ODB Zaterdag de grip op de wedstrijd. Dit resulteerde ook in de 2-1 voor ODB. Een goed getimede steekpass op Jordi Mulder werd door hem vakkundig afgerond. ODB kreeg de eerste helft geen echte kansen meer, maar ook niet tegen en dus was de 2-1 ook de ruststand.

  De tweede helft wind tegen voor ODB wat ervoor zorgde dat Esdo wat hoger druk kon zetten. Dit mede doordat Bas geen goede dag had met zijn trappen en er daardoor geen goede oplossing werd gevonden. Dat aanvoerder Jerry Hogeboom na 65 minuten zijn tweede gele kaart kreeg voor verbale aanmerkingen op de wedstrijdleiding hielp ook niet mee. Een erg makkelijke tweede gele kaart aangezien er weinig gezegd werd en er vanuit Esdo 105 minuten lang is geschreeuwd door spelers en begeleiding tegen de scheidsrechter en hier niet handelend tegen werd opgetreden.

  Na deze rode kaart werd het hopen op een goede counter met Jordi Mulder en de goed ingevallen Michael Dirksen. Als er iets beter werd gekozen had ODB het duel eerder kunnen beslissen, zo werd een bal van Jaouad Bouyaouzan op knappe wijze nog van de lijn gehaald en werd er te vaak een slechte laatste pass gegeven.

  Had Esdo dan niks te vertellen? Jawel, ook zij hadden de tweede helft wat mogelijkheden, maar telkens lag er iemand voor (Remco van Weeren een keer met gevaar voor eigen zak, de bal werd van drie meter vol in zijn kruis geschoten) of misten zij de scherpte in aanname of afwerking. De eerder genoemde scheidsrechter deed er nog alles aan om Esdo te helpen, zo liet hij 14(!) minuten langer spelen in de tweede helft en gaf hij in minuut 102 nog een vrije trap op rand 16, waar de overtreding werd gemaakt op een speler van ODB.

  Afijn, de broodnodige 3 punten zijn binnen en stiekemaan kan ODB zaterdag zelfs een beetje naar boven kijken. Hiervoor moet wel beter en constanter gespeeld gaan worden, te beginnen volgende week bij promotiekandidaat GDA.

  ODB zaterdag - GSC/Esdo 2-1 (2-1)
  Scheidsrechter: Cees Brouwers
  Opstelling ODB Zaterdag:
  Bas Swillens, Jerry Hogeboom, Nick Heikoop, Remco van Weeren, Bilal Dari, Kevin Boer, Michail Toet (60. Kevin van Loon), Jaouad Bouyaouzan, Damian Tousain (58. Salim Azdoud), Jordi Mulder, Timo Tuin (72. Michael Dirksen)