• Verslag ODB - BMT

• ODB vecht tegen hoog geklasseerd BMT, maar moet met punt genoegen nemen.’

ODB – BMT: 1-1 (1-0)

Waar het vorige week nog zomer leek op het terrein van VCS met temperaturen richting de 20 graden en zon in overvloed, was dit weekend plots de winter in Nederland gearriveerd. Met temperaturen rond het vriespunt op het Albarda Sportpark, was het zorgen voor beide ploegen er een hartverwarmende wedstrijd van te maken voor de supporters, iets wat in de eerste helft mondjesmaat, maar in de tweede helft beter lukte. Niet per se met goed spel, maar vooral spanning!

ODB heeft de laatste weken te maken met blessures en daardoor is het moeilijk voor Patrick Demmers om aan een vaste ‘basiself’ te werken. Desondanks werd vorige week bij VCS goed gevoetbald en ook nu begon ODB met lef en vertrouwen aan de bal. Met de terugkeer van Giovanni Koelink en Timo Tuin werd er ook weer kwaliteit aan het elftal toegevoegd en dit resulteerde in de tiende minuut in een dubbele kans voor ODB. Waarbij eerst Jordi Mulder de bal er niet in kreeg en de rebound van Damian Tousain knap werd gekeerd door de doelman van BMT. Daarna was het spel van beide kanten niet altijd even verzorgd en stonden beide ploegen vooral verdedigend goed. Hierdoor is het ook niet raar dat de 1-0 voor ODB viel uit een afstandsschot. Lorenzo Verhagen kreeg een licht stuiterende afvallende bal voor zijn voeten en twijfelde niet. Met een droge knal schoot hij op dat moment ODB verdiend op voorsprong.

Hierna probeerde BMT wat meer aan te zetten en moesten twee ballen van de lijn worden gehaald door Giovanni Koelink, maar al met al was het ODB wat in de omschakeling het gevaarlijke van het spel had. Omdat er verder de eerste helft niet meer werd gescoord (Lorenzo Verhagen was andermaal dichtbij met een knal van afstand) stond de 1-0 ruststand op het bord.

De tweede helft was het te verwachten dat BMT wat meer zou komen en dit gebeurde dan ook. Vooral de aanvoerder van BMT en linksbuiten bleek een ware plaaggeest voor de ploeg van Demmers. Deze technisch zeer vaardige speler met een mooie traptechniek ging zicht meer met het spel bemoeien en was ook bepalend bij de gelijkmaker. ODB had meer een meer overtredingen rond het eigen strafschopgebied nodig en zo mocht de nummer 11 van BMT aanleggen voor een vrije trap vanaf de zijkant. Deze was dusdanig goed aangesneden dat deze voor de verdediging niet te halen was en hij niet houdbaar was voor Bas Swillens.

Na deze gelijkmaker in de 60ste minuut waren er aan beide kanten kansen, maar bleken beide doelmannen in vorm te zijn. Waar de keeper van BMT in de laatste minuut een mooie kopbal van Mathew de Pauw naast tikte, hield Bas meerdere ballen uit het doel, waaronder een mooie vrije trap van een meter of 23.

Zo speelde ODB (wederom) gelijk en blijft het de aansluiting met de bovenste regionen missen. Volgende week de Vruchtenbuurtderby tegen DUNO, de oude club van meerdere spelers en de trainer van ODB. Wij zien jullie graag om 15:00 weer langs de lijn van Sportpark Albarda!