• Verslag ODB - Duno

 • ODB vergeet zichzelf te belonen tegen nummer 2 DUNO.

  ODB – DUNO 0-1 (0-0)

  Zaterdag 25 november stond de Vruchtenbuurtderby tegen DUNO op het programma. Een wedstrijd die op voorhand al wat lading met zich meenam, omdat een aantal spelers van ODB én hoofdtrainer Patrick Demmers van DUNO zijn gekomen begin vorig jaar. Helaas moet Demmers ook deze wedstrijd weer redelijk puzzelen in zijn basiself, maar stond er uiteindelijk toch een sterk team op het Albarda Sportpark. DUNO is als degradant sterk begonnen aan het seizoen en is terug te vinden op de tweede plaats.

  De eerste helft kan een tactisch steekspel genoemd worden. Het ontbreken van Dennis Wille wordt gevoeld bij ODB, aangezien wij hem dit jaar al een aantal ballen hebben zien scoren die nu niet goed werden meegenomen of niet goed werden afgerond. ODB creëerde de eerste helft wel wat mogelijkheden, maar geen echt grote kansen.
  DUNO zette hier de eerste helft niet veel tegenover en viel als nummer twee van de ranglijst toch tegen. Er viel in de eerste helft één kans te noteren voor de buren, deze werd vakkundig gestopt door Bebeto van de Beek. Zo gingen we met 0-0 de rust in.

  De tweede helft eigenlijk eenzelfde spelbeeld, waarbij ODB aandrong en voor eigen publiek de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. Nadat Bebeto nogmaals een knappe 1-op-1 tegenhield, kreeg ODB dé kans om de score te openen. Michael Dirksen, teruggekeerd van zijn hoofdblessure, werd weggestuurd en kwam 1-op-1 met de doelman van DUNO. Iedereen dacht de 1-0 binnen te zien rollen, maar de bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal.

  Nog geen vijf minuten later ging het dan toch mis voor ODB. De doelman van DUNO verstuurde een geweldige pass en zette de rechtsbuiten van DUNO pardoes voor Bebeto, helaas bleef de rechtsbuiten van DUNO wel kalm en zo kwam DUNO op 0-1, waar deze wedstrijd eerlijk gezegd geen winnaar had verdiend.

  Na de 0-1 werd het een wat onvriendelijk tafereel. De goed leidende scheidsrechter Van Vugt liet zich niet meenemen in de constant om kaarten schreeuwende staf van DUNO. Erg jammer om te zien dat een club met de naam van DUNO zich zo verlaagd en bij elke ‘overtreding’ met man en macht van de bank op moet springen om de scheidsrechter om kaarten te smeken. Na 91 minuten voetbal vond de scheidsrechter het welletjes en beëindigde deze wedstrijd die, zoals eerder gezegd, geen winnaar verdiende, maar de meest gelukkige ploeg als winnaar kende.

  Volgende week moet ODB uit naar SV Erasmus om daar toch punten te gaan pakken om niet in de problemen te komen dit jaar. Er zijn teveel wedstrijden geweest waar ODB het betere van het spel had, maar de kansen niet af maakte. Het wordt tijd voor ODB om zichzelf eens te gaan belonen.