• Wedstrijdverslag HPSV - ODB

 • ODB voetbalt tegen zichzelf, maar wint wel.

  HPSV - ODB 3-5 (2-3)

  Op deze lentedag in oktober mocht ODB na een week vrij aantreden tegen de Haagse Politie Sportvereniging. De ploeg van Patrick Demmers had na een laat gelijkspel tegen Quintus nog midweeks geoefend en zich daarna voorbereid op deze wedstrijd. De ploeg van HPSV is slecht begonnen aan de competitie en daarom was er alles aan gelegen om deze wedstrijd winnend af te sluiten voor ODB.

  De wedstrijd begon zoals je mag verwachten, met veel kansen voor ODB. Deze waren allemaal niet besteedt aan de voorhoede van ODB. Kans op kans werd of gemist of gepakt door de uitblinkende doelman van HPSV. Zoals de aloude voetbalwet geldt, 'als je hem zelf niet maakt, valt hij er bij jou in', was ook hier het geval. In een schaarse counter ging de aanvaller van HPSV over het been van Ilker Sahin waarna de warrige scheidsrechter een penalty toewees aan HPSV. Bas Swillens koos de verkeerde hoek en zo kwam ODB volledig uit het niets op een 1-0 achterstand. 

  ODB was van de leg en begon slordig en gehaast te voetballen. Totaal onnodig werd zo ook de 0-2 weggegeven. Althans, weggegeven door de scheidsrechter dan. De grensrechter van ODB had al duidelijk zijn vlag de lucht in gestoken, maar de scheids ging hier niet in mee. Na de wedstrijd verontschuldigde de scheids zich nog bij onze grensrechter en zei hier dat hij inderdaad fout zat, zegt voldoende denk ik. Maar toch, een 0-2 achterstand, nou moest ODB wel wakker gaan worden. Gelukkig deed ODB dit ook en kantelde het de wedstrijd nog voor rust. Door doelpunten van Kevin Boer, Dennis Wille en Khalid Hadchoune kon ODB toch met een meer dan verdiende 2-3 ruststand aan de thee. 

  In de tweede helft stond het in de 55ste minuut al 2-5 door doelpunten van Dennis Wille en was het de vraag hoeveel ODB er nog zou gaan maken. Het antwoord ziet u bovenaan dit stuk staan: 0. En ook dit was weer volledig aan de mannen zelf te wijten. Kans op kans werd om zeep geholpen, nog erger, de tegenstander mocht wel door 5 verdedigers heenlopen om zelfs nog een derde doelpunt te maken. Een matige wedstrijd werd zo afgefloten met een 3-5 eindstand. 

  Een wedstrijd in een setting die je niet vaak hoopt mee te maken, met een scheidsrechter die je niet vaak hoopt mee te maken, met een veld wat je niet vaak hoopt mee te maken. Maar toch, ODB zal naar zichzelf moeten kijken en weet ook dat dit echt beter moet de komende wedstrijden met pittige wedstrijden op het programma. Te beginnen volgende week zaterdag de thuiswedstrijd om 15:00tegen GDA, verrassenderwijs maar weer eens een derby!

  Graag tot dan aan de Albardastraat!