Wedstrijdverslagen ODB 1

Op het sportcomplex 'De Verademing' moesten de mannen van trainer Abbenhuis het opnemen tegen Sc REMO. REMO dat ook haar eerste wedstijd in winst had omgezet was ook vandaag van plan te laten zien dat het een beter team heeft staan dan de afgelopen jaren en de 3 punten zeker niet cadeau zou gaan geven.
Na het fluitsignaal van weer een goed leidende scheidsrechter wilde ODB laten zien waar ze voor waren gekomen. De 3 punten moesten mee terug en niets minder dan dat. Het voortvarende en frisse begin verdween al snel naar een ploeg die wel graag wilde, maar eigenlijk overal net te laat kwam. Zo wilde het druk zetten niet helemaal lukken en in bal bezit misten de spelers net de rust om de juiste keuze te maken aan de bal. Door de omstandigheden, het snelle veld door de regen en de wind zijwaarts in de rug verdwenen veel belovende aanvallen over de achterlijn. Ondanks dit was ODB wel de bovenliggende partij. Op wat vrije trappen vanaf de zijkant en corners was er niet heel veel gevaar voor de goal van REMO. Totdat ene moment die je als spits altijd krijgt. Zo viel er een rebound voor de voeten van Dennis Wille die vanaf 5 meter hard op goal schoot, maar door een katachtige reflex van de keeper verdween de bal via de lat over de zijlijn. Kort hierna kreeg ODB een vrije trap op 17 meter van de goal. Bas Conradi ging hier achter staan, maar helaas voor iedereen die hoopte op de voor ODB bevrijdende treffer verdween de bal op de paal. Heel even leek het erop of ODB net voor rust het momentum wist te pakken. Dit bleek schone schijn, want hierna volgde de grootste kans voor REMO van de eerste helft. Na een doorbraak op rechts trok de speler de bal goed terug en schoot de nummer 8 van REMO de bal randje 16m over het doel van Bebeto van den Beek. Dit tot opluchting van alle ODB spelers en supporters. Dit was teveel van het goede geweest voor REMO, maar daar houden de voetbalwetten geen rekening mee. Helaas was dit voor korte duur aangezien de scheidsrechter affloot voor de rust.
De tweede helft brak aan met ongewijzigde teams. ODB probeerde weer de aanval te zoeken en met meer druk naar voren te spelen. Voor de middenvelders van REMO pakte dit iets beter uit. 3 prima spelers die graag willen voetballen en in deze wedstrijd ook prima voortzettingen hadden naar de voorhoede. Hierdoor werd het een wedstrijd waarin vooral strijd en de echte wil om te winnen het won van het voetbal spel. ODB wat beter zou moeten kunnen dan afgelopen zondag op de mat is gelegd bleef op zoek naar de bevrijdende eerste treffer. Bij een aantal gevaarlijke voorzetten van Nicky Linnenbank en Khalid Hadchoune kwamen Wesley Hoogendoorn en Dennis Wille elke keer een teenlengte te kort om er 1 te verzilveren. Gelukkig heeft een trainer dan altijd de mogelijkheid om iets te forceren door middel van wissels toe te passen. De moe gestreden Wesley Hoogendoorn werd vervangen door Milos Miljanovic. Deze speler gaf wat nieuwe energie in het veld en aan het elftal. Dit wist hij te belonen door een voorzet van Khalid bij de tweede paal terug te leggen op de geheel vrijstaande Desley Zwiers die da bal in het net kon deponeren. Daar was die dan de eerste treffer 0-1. Wie dacht dat ODB nu los zou komen kwma bedrogen uit. REMO bleef voetballen en net na de 0-1 viel alweer de gelijkmaker. Bij het collectief slaap moment kwam de rechtsbuiten helemaal vrij te staan die kon oplopen en de bal voorleggen. Er stond niemand voor de goal, maar de nummer 6 van REMO kon de bal oppakken aan de linkerkant. Na een flitsende dribbel zette hij de bal voor waar keeper van den Beek dacht aan een schot. De keeper kon in ene reflex de bal nog wel aantikken, maar precies voor de voeten van de spits van REMO. Deze pakte het presentje voor een leeg doel uit en scoorde de 1-1. ODB dus weer terug bij af. Nu een wissel waarbij Zwiers het veld verliet voor Matthew de Paauw en er achterin 1 op 1 gespeeld moest gaan worden. ODB wilde de wedstrijd gewoon winnen. Wie dat dan het meeste wilt en uitstraalt maakt ook de grootste kans om dit te behalen. Zo kreeg Miljanovic de bal op zo een 25 meter van de goal en besloot op goal te schieten. Dit schot kreeg een zwabber mee waar de tot dan toe goed spelende keeper van REMO zich op verkeek. ODB weer op voorsprong 1-2. De tactische omzetting naar 1 op 1 achterin werd weer teruggedraaid. Hierbij viel Randy de Paauw in voor Mike Toet. Zo moesten de mannen de overwinning binnen slepen. Hierbij kreeg Matthew de Paauw nog een mooie kans, maar hij maaide langs de bal in de 16 meter. Zou het dan spannend blijven tot het einde met deze minimale voorsprong? Na een aanval op links waarbij Khali de bal terug kon leggen op Nicky die Dennis Wille vrij zag staan. Nicky speelde Dennis aan die als spits geheel vrijstaand in de 16 meter open kon draaien en koel de bal tegen het net kon plaatsen. 1-3!!! Met nog een paar minuten op de klok was dit ook een voor ODB mooi slot op een moeizame wedstrijd.
Volgende week de uitwedstrijd om 14:00 tegen Full Speed voor het eerste en het tweede speelt thuis tegen BMT om 11:00.

De eerste wedstrijd speelde ODB thuis tegen het onbekende HOVDJSCR uit Rotterdam. Na 3 prima beker wedstrijden moest het zondag gebeuren. Met 2 nieuwe gezichten ( Ferry Bierens en Jaimy Dusbaba) in de basis en 2 nieuwe gezichten op de bank (Giovanni Koelink en Illias Oukhattou) moesten de mannen van trainer Abbenhuis de klus te zien klaren.

1e helft
De openingsfase was volledig voor ODB die met vele enthousiasme en druk vooruit de tegenstander trachtte vast te zetten. De tegenstander probeerde hier onderuit te voetballen, maar hanteerde vaak de lange bal. Dit was voor de centrale verdedigers Maurice Boevink en Jaime Dusbaba geen enkel probleem. Zij neutraliseerde zo goed als elke lange bal en hier meer kon ODB weer aan aanvallen denken. Na een goed lopende aanval die via Dennis Wille eindigde bij Romano Charité was er een corner te nemen. Deze corner werd goed genomen op de inlopende mensen waarbij Maurice Boevink zijn hoofd achter de bal kon zetten en diagonaal de gewenste vroege voorsprong in het net kon koppen. Hiermee maakte het publiek die weer in een heerlijk zonnetje op het terras het spel konden volgen, zich op voor een vermakelijk potje. ODB wilde hetzelfde spel voorzetten wat ook goed tot aardig lukte. Helaas was de scherpte voor de goal niet helemaal aanwezig. Een hoop vanuit het voetballend vermogen van de ploeg gecreëerde kansen werden onbenut gelaten. Zo gingen Romano Charité twee keer en Desley Zwiers ook een keer alleen op de keeper van HOVDJSCR af. Telkens kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Een kopbal van Hans Dessing jr ging helaas over en een schot van Desley Zwiers randje 16m ging ook langs de verkeerde kant van de paal. HOVDJSCR kwam in de fase net voor rust wat beter in het spel en keeper Bebeto van den Beek moest (na weinig te doen te hebben gehad) wel ineens adequaat handelen op een schot van net buiten het strafschop gebied. Prima schot en dito redding. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam op naam van Nicky Linnenbank die een voorzet vanaf rechts in 1x op zijn slof nam. De bal leek zo de bovenhoek in te vliegen totdat (de sta in de weg van de eerste helft) zijn hand achter de bal kreeg en er niets meer dan een corner overbleef.

2e helft
Een ODB op het veld die graag de lijn van de eerste 30 minuten van de eerste helft wilde voortzetten met dan wel wat doelpunten erbij. Helaas werd de wedstrijd wat rommelig in de passing bij beide elftallen en verdween de rust om een goede aanval op te bouwen of de juiste keuzes te maken. Hierdoor bleef HOVDJSCR de moed erin houden en probeerde wat meer druk op de ODB verdediging te krijgen. Zo bleek dat er ook bij de tegenstander handige spelers liepen die zo af en toe als handenbindertjes presenteerde. Ondanks deze ontwikkeling in de wedstrijd was ODB nog steeds de bovenliggende partij. Ook in de tweede helft kreeg Romano Charité een kans na het breed leggen van Nicky Linnenbank ( weer onvermoeibaar) rond het 5m gebied, maar hij vergat te schieten. Helaas nog steeds de kleine marge van maar 1 doelpunt verschil. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de ruimtes op het veld ook steeds groter. Hierdoor ontstond er in combinatie met het weer een slijtage slag op het veld. Hierdoor ook wat wissels aan de zijde van ODB. ODB kreeg door de wissels weer wat meer de controle over de wedstrijd terug. Het bleef wel billenknijpen, maar uiteindelijk na de zoveelste aanval van ODB viel de bevrijdende 2 – 0. Het leek erop of de bal te ver door zou schieten, maar de altijd hard werkende Khalid Hadchoune wist de bal in bezit te houden en terug te leggen op Bas Conradi. Laatstgenoemde krulde de bal vanaf randje 16m op doel en deze verdween in boven in de rechterhoek van het doel. Na deze goal was de hoop en de energie op enig resultaat helemaal weg bij HOVDJSCR. De goed leidende scheidsrechter, die schwalbes en ander duw en trek werk rustig en verbaal oplosten (waarvoor complimenten) restte niets anders meer dan af te fluiten.
Volgende week 29 september speelt het eerste uit bij REMO 14:30 en het tweede speelt uit bij Tac 90 om 11:00.

Zo vandaag de eerste bekerwedstrijd tegen WIK.
Een druk bezocht ODB complex .
Veel ouwe ODB-ers komen gelukkig weer naar de Albardastraat wat mij persoonlijk zeker goed doet.
De wedstrijd begon met 1 minuut stilte, Marco van Delden namens heel ODB gecondoleerd met het verlies en veel sterkte .

Nu de wedstrijd in vogel vlucht.
ODB begint flitsend aan de wedstrijd met een aantal debutanten.
Komen 1-0 voor en het toch nog wat wennen van sommige spelers komt WIK terug in de wedstrijd wat de 1-1 opleverde.
ODB recht de rug en we gingen steeds iets beter in de wedstrijd komen wat ook resulteerde in een 3-1 ruststand.
2de helft pakt ODB het heel goed op en voetbalt WIK naar een 8-1 nederlaag.
En kon ODB zich met een lekker gevoel zich op gaan maken voor de derde helft .

Laakkwartier 2 - ODB 2

Lekker in het najaars zonnetje genieten en dat deed ik dus lekker voetballend odb was een maatje te groot voor laakkwartier.
Leuke combinaties mooie goals waarvan 1 zeker bij veronica inside het zo momentje had gehaald .
Een scherpe voorzet vanaf rechts naar de tweede paal missen was het moeilijkst en uiteraard koos de speler voor deze optie raakte de lat daalde op het hoofd van de tegenstander en dus goal.
Na rust toch weer best leuk voetballend odb .
Na een kwartier bij de stand van 0-4 ben ik naar odb vertrokken eindstand is 2-4 geworden.
Mannen gefeliciteerd en hou het vast we zijn goed bezig.

ODB 1 - Quick 2

Bij ODB 1 was maar 1 ding belangrijk winnen om door te gaan.
Een leuk en goed voetballend quick 2 werd het zeker door een goed spelend odb goed partij gegeven leuke en mooie combinaties resulteerde in een 2-0 voorsprong.
En ja toen zag ik toch was het zo iets van angst en iets te groot veld waar quick gretig gebruik van maakte rust 2-2
Ja toen de tweede helft het leek wel of wel nog in de kleedkamer zaten en stonden voordat we het wisten 2-5 achter.
Gelukkig herpakte odb zich het laatste kwartier wat wissels iets meer risico nemen en ja hoor de 3-4 en de 4-5 kwamen op het scorebord helaas vielen de 5de en de 6de goal niet.
Waarmee het beker avontuur voorbij is.
Maar niet getreurd met opgeheven hoofd stappen we volgende week de competitie in .
Ik heb er vertrouwen in
Mannen succes volgende week in de competitie en deze supporter is van de partij
Tot volgende week

Bekerstand ODB 1

Stand ODB 1