De eerste wedstrijd speelde ODB thuis tegen het onbekende HOVDJSCR uit Rotterdam. Na 3 prima beker wedstrijden moest het zondag gebeuren. Met 2 nieuwe gezichten ( Ferry Bierens en Jaimy Dusbaba) in de basis en 2 nieuwe gezichten op de bank (Giovanni Koelink en Illias Oukhattou) moesten de mannen van trainer Abbenhuis de klus te zien klaren.

1e helft
De openingsfase was volledig voor ODB die met vele enthousiasme en druk vooruit de tegenstander trachtte vast te zetten. De tegenstander probeerde hier onderuit te voetballen, maar hanteerde vaak de lange bal. Dit was voor de centrale verdedigers Maurice Boevink en Jaime Dusbaba geen enkel probleem. Zij neutraliseerde zo goed als elke lange bal en hier meer kon ODB weer aan aanvallen denken. Na een goed lopende aanval die via Dennis Wille eindigde bij Romano Charité was er een corner te nemen. Deze corner werd goed genomen op de inlopende mensen waarbij Maurice Boevink zijn hoofd achter de bal kon zetten en diagonaal de gewenste vroege voorsprong in het net kon koppen. Hiermee maakte het publiek die weer in een heerlijk zonnetje op het terras het spel konden volgen, zich op voor een vermakelijk potje. ODB wilde hetzelfde spel voorzetten wat ook goed tot aardig lukte. Helaas was de scherpte voor de goal niet helemaal aanwezig. Een hoop vanuit het voetballend vermogen van de ploeg gecreëerde kansen werden onbenut gelaten. Zo gingen Romano Charité twee keer en Desley Zwiers ook een keer alleen op de keeper van HOVDJSCR af. Telkens kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Een kopbal van Hans Dessing jr ging helaas over en een schot van Desley Zwiers randje 16m ging ook langs de verkeerde kant van de paal. HOVDJSCR kwam in de fase net voor rust wat beter in het spel en keeper Bebeto van den Beek moest (na weinig te doen te hebben gehad) wel ineens adequaat handelen op een schot van net buiten het strafschop gebied. Prima schot en dito redding. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam op naam van Nicky Linnenbank die een voorzet vanaf rechts in 1x op zijn slof nam. De bal leek zo de bovenhoek in te vliegen totdat (de sta in de weg van de eerste helft) zijn hand achter de bal kreeg en er niets meer dan een corner overbleef.

2e helft
Een ODB op het veld die graag de lijn van de eerste 30 minuten van de eerste helft wilde voortzetten met dan wel wat doelpunten erbij. Helaas werd de wedstrijd wat rommelig in de passing bij beide elftallen en verdween de rust om een goede aanval op te bouwen of de juiste keuzes te maken. Hierdoor bleef HOVDJSCR de moed erin houden en probeerde wat meer druk op de ODB verdediging te krijgen. Zo bleek dat er ook bij de tegenstander handige spelers liepen die zo af en toe als handenbindertjes presenteerde. Ondanks deze ontwikkeling in de wedstrijd was ODB nog steeds de bovenliggende partij. Ook in de tweede helft kreeg Romano Charité een kans na het breed leggen van Nicky Linnenbank ( weer onvermoeibaar) rond het 5m gebied, maar hij vergat te schieten. Helaas nog steeds de kleine marge van maar 1 doelpunt verschil. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de ruimtes op het veld ook steeds groter. Hierdoor ontstond er in combinatie met het weer een slijtage slag op het veld. Hierdoor ook wat wissels aan de zijde van ODB. ODB kreeg door de wissels weer wat meer de controle over de wedstrijd terug. Het bleef wel billenknijpen, maar uiteindelijk na de zoveelste aanval van ODB viel de bevrijdende 2 – 0. Het leek erop of de bal te ver door zou schieten, maar de altijd hard werkende Khalid Hadchoune wist de bal in bezit te houden en terug te leggen op Bas Conradi. Laatstgenoemde krulde de bal vanaf randje 16m op doel en deze verdween in boven in de rechterhoek van het doel. Na deze goal was de hoop en de energie op enig resultaat helemaal weg bij HOVDJSCR. De goed leidende scheidsrechter, die schwalbes en ander duw en trek werk rustig en verbaal oplosten (waarvoor complimenten) restte niets anders meer dan af te fluiten.
Volgende week 29 september speelt het eerste uit bij REMO 14:30 en het tweede speelt uit bij Tac 90 om 11:00.

Bekerstand ODB 1

Stand ODB 1