Op het sportcomplex 'De Verademing' moesten de mannen van trainer Abbenhuis het opnemen tegen Sc REMO. REMO dat ook haar eerste wedstijd in winst had omgezet was ook vandaag van plan te laten zien dat het een beter team heeft staan dan de afgelopen jaren en de 3 punten zeker niet cadeau zou gaan geven.
Na het fluitsignaal van weer een goed leidende scheidsrechter wilde ODB laten zien waar ze voor waren gekomen. De 3 punten moesten mee terug en niets minder dan dat. Het voortvarende en frisse begin verdween al snel naar een ploeg die wel graag wilde, maar eigenlijk overal net te laat kwam. Zo wilde het druk zetten niet helemaal lukken en in bal bezit misten de spelers net de rust om de juiste keuze te maken aan de bal. Door de omstandigheden, het snelle veld door de regen en de wind zijwaarts in de rug verdwenen veel belovende aanvallen over de achterlijn. Ondanks dit was ODB wel de bovenliggende partij. Op wat vrije trappen vanaf de zijkant en corners was er niet heel veel gevaar voor de goal van REMO. Totdat ene moment die je als spits altijd krijgt. Zo viel er een rebound voor de voeten van Dennis Wille die vanaf 5 meter hard op goal schoot, maar door een katachtige reflex van de keeper verdween de bal via de lat over de zijlijn. Kort hierna kreeg ODB een vrije trap op 17 meter van de goal. Bas Conradi ging hier achter staan, maar helaas voor iedereen die hoopte op de voor ODB bevrijdende treffer verdween de bal op de paal. Heel even leek het erop of ODB net voor rust het momentum wist te pakken. Dit bleek schone schijn, want hierna volgde de grootste kans voor REMO van de eerste helft. Na een doorbraak op rechts trok de speler de bal goed terug en schoot de nummer 8 van REMO de bal randje 16m over het doel van Bebeto van den Beek. Dit tot opluchting van alle ODB spelers en supporters. Dit was teveel van het goede geweest voor REMO, maar daar houden de voetbalwetten geen rekening mee. Helaas was dit voor korte duur aangezien de scheidsrechter affloot voor de rust.
De tweede helft brak aan met ongewijzigde teams. ODB probeerde weer de aanval te zoeken en met meer druk naar voren te spelen. Voor de middenvelders van REMO pakte dit iets beter uit. 3 prima spelers die graag willen voetballen en in deze wedstrijd ook prima voortzettingen hadden naar de voorhoede. Hierdoor werd het een wedstrijd waarin vooral strijd en de echte wil om te winnen het won van het voetbal spel. ODB wat beter zou moeten kunnen dan afgelopen zondag op de mat is gelegd bleef op zoek naar de bevrijdende eerste treffer. Bij een aantal gevaarlijke voorzetten van Nicky Linnenbank en Khalid Hadchoune kwamen Wesley Hoogendoorn en Dennis Wille elke keer een teenlengte te kort om er 1 te verzilveren. Gelukkig heeft een trainer dan altijd de mogelijkheid om iets te forceren door middel van wissels toe te passen. De moe gestreden Wesley Hoogendoorn werd vervangen door Milos Miljanovic. Deze speler gaf wat nieuwe energie in het veld en aan het elftal. Dit wist hij te belonen door een voorzet van Khalid bij de tweede paal terug te leggen op de geheel vrijstaande Desley Zwiers die da bal in het net kon deponeren. Daar was die dan de eerste treffer 0-1. Wie dacht dat ODB nu los zou komen kwma bedrogen uit. REMO bleef voetballen en net na de 0-1 viel alweer de gelijkmaker. Bij het collectief slaap moment kwam de rechtsbuiten helemaal vrij te staan die kon oplopen en de bal voorleggen. Er stond niemand voor de goal, maar de nummer 6 van REMO kon de bal oppakken aan de linkerkant. Na een flitsende dribbel zette hij de bal voor waar keeper van den Beek dacht aan een schot. De keeper kon in ene reflex de bal nog wel aantikken, maar precies voor de voeten van de spits van REMO. Deze pakte het presentje voor een leeg doel uit en scoorde de 1-1. ODB dus weer terug bij af. Nu een wissel waarbij Zwiers het veld verliet voor Matthew de Paauw en er achterin 1 op 1 gespeeld moest gaan worden. ODB wilde de wedstrijd gewoon winnen. Wie dat dan het meeste wilt en uitstraalt maakt ook de grootste kans om dit te behalen. Zo kreeg Miljanovic de bal op zo een 25 meter van de goal en besloot op goal te schieten. Dit schot kreeg een zwabber mee waar de tot dan toe goed spelende keeper van REMO zich op verkeek. ODB weer op voorsprong 1-2. De tactische omzetting naar 1 op 1 achterin werd weer teruggedraaid. Hierbij viel Randy de Paauw in voor Mike Toet. Zo moesten de mannen de overwinning binnen slepen. Hierbij kreeg Matthew de Paauw nog een mooie kans, maar hij maaide langs de bal in de 16 meter. Zou het dan spannend blijven tot het einde met deze minimale voorsprong? Na een aanval op links waarbij Khali de bal terug kon leggen op Nicky die Dennis Wille vrij zag staan. Nicky speelde Dennis aan die als spits geheel vrijstaand in de 16 meter open kon draaien en koel de bal tegen het net kon plaatsen. 1-3!!! Met nog een paar minuten op de klok was dit ook een voor ODB mooi slot op een moeizame wedstrijd.
Volgende week de uitwedstrijd om 14:00 tegen Full Speed voor het eerste en het tweede speelt thuis tegen BMT om 11:00.

Bekerstand ODB 1

Stand ODB 1