Op zondag 27oktober was Kethel Spaland de tegenstander. Deze ploeg was ook een tegenstander uit de promotiepoule van het afgelopen seizoen. Toen was Kethel Spaland een stugge ploeg waar de ODB-ers zich op stuk liepen. Hoe anders zou dat deze wedstrijd zijn.
Ook deze wedstrijd weer een andere basis opstelling dan de afgelopen wedstrijden. Dat resulteert in 6 wedstrijden met 6 verschillende basis opstellingen. Waarin de vorige twee wedstrijden er onwennig en niet scherp werd geopend was dat tegen Kethel Spaland wel anders. Een flitsende actie van Nicky Linnenbank op links resulteerde in een open schot kans. Nicky pakte deze kans goed uit door de bal met links hard in de korte hoek te schieten. 2e minuut en 1-0 ODB. Een droom start natuurlijk.
ODB was de wedstrijd gestart met een gehavende Maurice Boevink die uiteindelijk al vroeg in de wedstrijd moest worden gewisseld. Voor hem in de plaats kwam Rocky Luyben (die al een hele wedstrijd in het tweede had gespeeld). Rocky zijn taak was om de nummer 10 van Kethel Spaland onschadelijk te maken. Dit is wel een klusje waar je Rocky voor in het veld kan sturen. De nummer 10 had geen fijne middag en in plaats van te blijven voetballen nam zowel bij hem als Kethel Spaland het praten het over van het voetballen. Desley Zwiers kwam centraal te spelen naast Bas Conradi en zo was iedere plek weer bezet. De eerstvolgende actie die Desley moest maken was een verdedigende, rechts achter in de zonde van ODB. Hij kwam in duel met de nummer 9 van Kethel Spaland. Dit was in eerste instantie een mannelijk duel om de bal, waar Desley als winnaar uit kwam en een vrije trap verdiende. Wat de scheidsrechter hierna was ontgaan, is dat de nummer 9 Desley bij zijn keel greep en hem naar de grond werkte. Hierop reageerde de ODB-ers en daarna ook wat spelers van Kethel Spaland. De scheidsrechter koos voor de oplossing nummer 9 en Mike Danner geel. Waar de gele kaart voor Mike Danner voldeed aan zijn actie, was een rode kaart voor nummer 9 van Kethel Spaland meer op zijn plek geweest.
Na dit opstootje ging ODB wel verder waar het mee begonnen was, duels spelen en waar mogelijk proberen te voetballen. Vanuit zo een aanval was er een overtreding op links van Kethel Spaland dus een vrije trap voor ODB. Giovanni Koelink wist deze vrije trap op het hoofd van Jaimy Dusbaba te leggen die de bal fantastisch tegendraads inkopte. Eventjes de adem inhouden voor vermeend buitenspel, maar de grensrechter hield zijn vlag (terecht) omlaag. ODB in de 25ste minuut op 2-0.
ODB bleef de bovenliggende partij waarbij menig aanval helaas wel werd afgevlagd door de grensrechter. Zo ook bij een aanval over links die prima voor de goal werd gegeven en heel ODB aan de 3-0 dacht. Helaas honoreerde de scheidsrechter het vlagsignaal. Deed Kethel Spaland dan helemaal niks? Ze probeerde het wel, maar de verdedigend stond het team als een huis en Kethel Spaland hanteerde vooral de lange bal. Als je zulke lange spelers voorin hebt staan en een snelle nummer 10 dan is dat misschien ook wel het enige wat je dan kunt doen. De lange spelers verloren echter 9 van de 10 kopduels en de nummer 10 kwam hier ook niet aan te pas. Op 1 moment na toen Luyben de nummer 10 eventjes kwijt was viel een vrije trap precies voor zijn voeten. Gelukkig wel onder druk van een ODB verdediger en de aanstormende Bebeto van der Beek. De nummer 10 probeerde een lobje, maar deze ging ruim naast.
Bij het verplaatsen van het veld naar het bakkie thee ontstond er wat tumult op het veld. Hierbij kreeg Maurice Boevink de rode kaart voorgehouden. De reden van deze rode kaart is tot op heden nog niet helemaal duidelijk voor iedereen. Hopelijk valt de schorsing mee.
De tweede helft probeerde Kethel Spaland wat hoger druk te zetten, zodat Zwiers en Conradi wat moeilijker van achteruit konden voetballen. Af en toe lukte dit goed waardoor ODB de lange bal moest spelen, maar ook net zo vaak kon ODB zich onder de druk uit spelen. Zaak voor ODB was vooral om het in verdedigend opzicht dicht te houden en waar mogelijk voorin nog een doelpuntje erbij te prikken. Doordat aan de zijkanten door Mike Danner en Mike Toet de directe tegenstanders werden uitgeschakeld, was er weinig gevaar voor het ODB doel. Kethel Spaland probeerde vooral gevaarlijk te worden door vrije trappen voor de goal te plaatsen en inworpen ver de 16m in te gooien. Zo ontstonden er was schiet kansen, maar deze gingen ruim naast of over. Uit een goed lopende aanval waarbij de bal van achteruit werd opgebouwd en via het middenveld de voorhoede werd bereikt, stond Romano Charité 1 op 1 met de keeper. Waar hij hiervoor nog een keer tegen de keeper of tegenstander aanschoot plaatste Romano de bal nu rustig langs de uitkomende keeper. 3-0 ODB. Nadat Milos Miljanovic erin was gekomen voor Jaimy Dusbaba (die na een harde val in de eerste helft op zijn heup/rug niet meer verder kon) was er nog een hoogtepunt te benoemen. Milos hield een bal binnen, rechts in het strafschop gebied bij de achterlijn. Na een fabuleuze actie met de daarbij horende panna koos hij ervoor om de bal in de lange hoek te schieten. Dit tot teleurstelling van Khalid Hadchoune die geheel vrijstaand op de elf meter zijn goede wedstrijd wilde belonen met een doelpunt. Bij 3-0 is dit niet erg, maar bij een 0-0 stand had het afleggen van de bal waarschijnlijk een betere keuze geweest. Na deze actie kwam Rico Verschoor er nog in voor Khalid Hadchoune. Na nog wat spelden prikjes over en weer moest de scheidsrechter helaas nog 1x rood trekken. De nummer 9 van Kethel Spaland liep bij een hoge bal onstuimig door op Desley Zwiers. De scheidsrechter kon niet anders dan deze nummer 9 (die al was gespaard bij zijn actie in de eerste helft) alsnog rood te geven.
Al met al een zeer verdiende overwinning voor ODB die naar meer smaakt. De gretige en scherpe start van het elftal en daarbij horende beleving moet dit seizoen een hoop punten gaan opleveren. D
Volgende week speelt ODB uit bij en tegen HDW om 14:00.
Het tweede wist een goede eerste helft tegen Quick 4 niet te belonen met een doelpunt. Daardoor bleef de tegenstander in de wedstrijd. De tweede helft was het spelbeeld precies andersom en namen de haantjes de drie punten mee door met 2-6 te winnen.
Het tweede speelt volgende week uit bij en tegen REMO 2 om 13:00.

Bekerstand ODB 1

Stand ODB 1