Zondag 10 november 2019 speelde ODB thuis tegen SEP. Vorig seizoen bleek SEP een stugge tegenstander dat als collectief speelde en daarmee een punt mee naar Delft kon nemen. Dit seizoen wilde ODB zich niet weer laten verrassen door SEP en ervoor zorgen dat er een derde overwinning op rij geboekt zou worden.
ODB startte met Desley Zwiers (die zich aan het ontpoppen is als een alles kunner) in de laatste linie centraal naast Bas Conradi. Deze twee spelers willen graag van achteruit opbouwen en bleken in de eerste helft hier ook nog eens het geduld voor op te kunnen brengen. Daarmee was ODB aan de bal de baas over SEP. Met veel beweging aan de flanken (van Nicky Linnenbank en Khalid Hadchoune) en vanuit het centrum (Illias Oukhattou en Romano Charité) snee ODB met regelmaat door de verdedigende stellingen van SEP heen. De kansen stapelden zich op en vooral Romano Charité had de openingstreffer kunnen en misschien wel moeten maken. Bij een voorzet van Nicky Linnenbank mikte hij de bal net te hoog en naast het doel en na een steekpass van Khalid Hadchoune dribbelde hij te ver door en zag de keeper kans de bal tegen te houden. Als je het dan twee keer zelf hebt geprobeerd, maar het lukt niet dan moet je als speler slim zijn en het overzicht bewaren. Gelukkig voor ODB deed Romano dit bij de 1-0. Na een lang en soepel lopende aanval van achteruit kreeg Romano de bal weer in de 16m. Waar hij de vorige twee keer voor eigen kans ging, behield hij het overzicht en speelde de bal naar links op de geheel vrijgelaten Nicky Linnenbank. Nicky bedacht zich geen moment en schot de bal langs de kansloos gelaten keeper. Hierna bleef ODB domineren en kansen creëren. Helaas lukte het de ODB spelers niet om in de eerste helft het krachtsverschil in meer doelpunten uit te drukken.
In de tweede helft stond Jaimy Dusbaba in het veld. Hij verving Romano Charité die weer last kreeg van zijn opgelopen blessure in de wedstrijd tegen HWD. Dit betekende ook dat Desley op het middenveld ging spelen en Jaimy centraal achterin kwam te staan. De andere verandering was dat SEP hoger druk ging zetten en ODB hier iets moeilijker onderuit voetbalde. Hierdoor kreeg SEP geloof in een resultaat. Gezien het spelbeeld van de eerste helft vrij opzienbarend. Zo kwamen er meer ruimtes tussen de linies van ODB. Sep dus meer ruimte en meer tijd om te voetballen. Dit lukte SEP vrij aardig en bij een steekpass op de nummer 11 van SEP moest Mik Toet aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Simon Taal (die de aangestelde scheidsrechter Kirker was komen vervangen vanwege een blessure) trok de gele kaart. De scheidsrechter had goed gezien dat er nog genoeg ODB speler om de situatie heen liepen. Wat wel overbleef was een vrije trap op zo een 17m recht voor het doel. De nummer 12 van SEP had iets moois in gedachten en knalde de bal hard op goal. Iedereen van ODB kon deze bal alleen horen, maar hoorde erna gelukkig ook het geluid van de paal. Hoe was de wedstrijd gelopen als dit de 1-1 was geworden? Niemand zal het weten, maar ODB was gewaarschuwd. Kort na deze knal op de paal was het SEP dat de wedstrijd domineerde. In dit tijdsbestek van 15 minuten liet Bebeto van der Beek zien dat hij steeds beter in vorm komt en dit ook uitstraalt. Met twee sublieme reddingen achter elkaar, waarbij hij eerst naar rechts moest duiken om vervolgens de rebound linksboven uit de kruising te tikken. Daarna was hij alert bij twee steekballen om op tijd het onheil te voorkomen. Zo zien we hem graag bij ODB.
Na deze opleving van SEP was het weer de beurt aan ODB om orde op zaken te stellen. Illias Oukhattou (een nieuw gezicht dit seizoen) liet vorige week al zien dat hij op de deur aan het kloppen was voor de basis elf. Vandaag kreeg hij die kans en die lijkt hij ook te grijpen. Met 2 goals, waarbij hij bij zijn tweede goal de bal diep gaf op rechts en erna zelf de bal bij de eerste paal wist te scoren, liet hij zien dat ook hij steeds beter in vorm komt. De 2-0 was hij als de kippen bij de bal om de rebound na aan scrimmage voor de goal in te tikken. Bij de 3-0 zoals hierboven beschreven wist hij de voorzet van Milos Miljanovic (ingevallen voor Khalid Hadchoune) erin te schieten. Hoe ziet het dan met de
spits Dennis Wille. Altijd sleurend en hard werkend in de spits, maar ook zo afhankelijk van de ballen die hij aangespeeld krijgt. Die pikte nog zijn goaltje mee vanuit een strafschop. Aanleiding was een duw fout op Milos Miljanovic. 4-0. Hierna kabbelde de wedstrijd nog door en viel Rocky Luyben nog in voor Mike Toet. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Taal was de conclusie dat ODB de eerste helft goed voetbal speelde, maar vergat te scoren en dat in de tweede helft het voetbal iets minder was, maar dat er wel drie goals werden gemaakt.
Dan nog een bedankje naar scheidsrechter Taal die gelukkig in kon vallen en de wedstrijd naar een goed einde heeft weten te leiden. Sterkte voor scheidsrechter Kirker met zijn blessure en wellicht tot later in het seizoen.
Het eerste elftal is volgende week zondag vrij. Dinsdag spelen zij wel een oefenwedstrijd om 20:00 tegen en bij GDA.
Het tweede elftal van ODB wist de uit wedstrijd bij HMSH met 1-3 te winnen. Komend weekend spelen zij thuis tegen GSC ESDO om 12:00. Hierin kunnen zij het gat naar de middenmoot vergroten en verder druk uit gaan oefenen op de bovenste plaatsen.

Bekerstand ODB 1

Stand ODB 1