Na de nederlaag op 1 december tegen Slikkerveer (1-3 verlies) moest ODB op zondag 8 december aantreden tegen de studentenploeg van Taurus. Net als tegen Slikkerveer was het een wedstrijd tegen een opponent die in de buurt van ODB staat op de ranglijst. Ook net als vorige week kon ODB bij winst een gat slaan naar deze tegenstander. Waar dat vorige week niet lukte, lukte het wel tegen Taurus.

In de eerste helft speelde ODB met de straffe wind tegen en liet Taurus in eerste instantie ODB opbouwen en het spel maken. Centraal achterin stonden Desley Zwiers en Bas Conradi naast elkaar (net als tegen SEP), die probeerden op te bouwen met Jaimy Dusbaba en Hans Dessing jr. Dit leverde de gewilde balverplaatsingen op, om tot goede aanvallen te komen. Met Davey Keijenberg (zijn basis debuut dit seizoen voor ODB 1) die voor diepgang moest zorgen naast het aanspeelpunt Dennis Wille, deelde ODB de eerste speldenprikjes uit. Na 10 minuten spelen de eerste grote kans voor ODB. Bij een voorzet ging Milos Miljanovic het duel aan bij de tweede paal en uit de kluts viel de bal voor spits Wille. Deze knalde de bal op goal, maar de bal werd van de lijn gehaald. Dit was de eerste waarschuwing voor Taurus, die na de openingsfase ODB wel vast ging zetten waardoor het in de eerste helft werd waarbij het belangrijk was om de bekende “tweede bal” te winnen. Hierbij speelt Giovanni Koelink een belangrijke rol met zijn compagnons op het middenveld. Giovanni heeft het vermogen om vanuit de tweede bal het spel te verdelen.

Uit zo een situatie werd de bal diep gespeeld op Dennis Wille. De spits was getergd, omdat zijn eerste kans er niet in was gegaan en ging op inzet en snelheid op de keeper af. De keeper zette net een stapje naar voren waardoor Wille de bal met veel gevoel in zijn lobje de bal over de keeper in het lege doel kon plaatsen. 0-1 voor ODB. Het lukte ODB ook niet om echt door te drukken in deze fase, maar bleef het wel de gevaarlijkste ploeg. De rushes Nicky Linnenbank langs de lijn vonden net geen ODB speler voor de goal of er zat een Taurus been tussen. Dit leverde dan wel corners op. Uit zo een corner kon Nicky de bal inspelen op Dennis Wille die met de rug naar de goal de bal wel moest kaatsen. Nicky zag Giovanni vrij staan die de bal met veel gevoel voor gaf. Waar de verdedigers van Taurus vooruit wilden lopen zag Jaimy Dusbaba de kans om met zijn hoofd tegen de bal aan te lopen en de 0-2 in te koppen. Tot de 0-2 ODB was ODB dominant aanwezig op het veld en wist Taurus niet tot een gedegen aanval te komen. Na de 0-2 sloeg het spelbeeld wel ineens om. ODB werd slordiger en ook de tweede ballen vielen meer voor de voeten van Taurus. Dit leverde een gevaarlijke vrije trap op recht voor de goal van Bebeto vd Beek. Na vorige week een wat ongelukkige wedstrijd stond hij er vandaag weer zoals we van hem gewend zijn en ranselde de vrije trap uit zijn goal. Qua grote kansen was dit de laatste van de eerste helft en kon ODB aan de thee met 0-2.

De tweede helft had ODB de wind mee en ondanks dat veel mensen denken dat zoiets vaak een voordeel is blijkt het toch ook best lastig te kunnen zijn. Ballen vallen bijvoorbeeld niet dood op het veld zoals met tegenwind maar de bal schiet vaak door. Dit kwam het veld spel in ieder geval bij ODB niet ten goede. Vaak moest keeper vd Beek de lange bal spelen en kon Taurus weer beginnen aan een nieuwe aanval. Taurus leek zich ook lekkerder te voelen met wind tegen, want zij lieten in de tweede helft zien dat ze wel degelijk recht hebben op de positie waar ze nu staan. Ondanks dit kwam ODB eigenlijk totaal niet in gevaar.

Was ODB dan helemaal niet meer gevaarlijk? Dat waren ze wel en dat twee keer binnen 10 minuten na de rust. Eerst kwam Davey helemaal vrijgelaten voor de goal. Hij besloot de bal niet aan te nemen en gelijk op goal te schieten. Jammerlijk voor hem en ODB ging de bal in het vangnet achter het goal. Een fractie later kreeg Romano Charité de bal over de grond voor zijn linker. Waar hij op de training deze ballen er lachend inschiet produceerde hij een schot over de grond recht op de keeper af. Doordat Taurus beter in haar spel kwam en er wat ODB spelers een hoop energie in de eerste helft top het veld hadden gebracht kwamen Khalid Hadchoune voor Milos Miljanovic en Ilker Sahin voor Davey Keijenberg in het veld. Ilker is een jongen die sinds 1,5 jaar de voetbalschoenen weer heeft aangetrokken. Aan deze speler kan ODB nog een hoop plezier gaan beleven. De wissels brachten nieuwe energie, maar toch kon ODB niet meer het spel spelen zoals ze in de eerste helft wel kon. Taurus bleef de gevaarlijkste ploeg. Vooral de nummer 10 van Taurus kwam steeds beter in zijn spel. Hierdoor werd Rocky Luyben in het veld gebracht om deze nummer 10 uit te schakelen. Met zo een opdracht kan je Rocky wel het veld in sturen. Hiermee werd ook Taurus geneutraliseerd en kabbelde de wedstrijd naar het einde en behaalde ODB een degelijke overwinning. Hierdoor blijft ODB aanhaken bij de bovenste ploegen en slaan ze een gat naar de rest van de ploegen onder zicht.

Volgende week 15 december speelt het eerste de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen het altijd lastige DHL om 14:00.

Het tweede elftal wist met een prima overwinning van 5-1 op HBS 4 met een goede gevoel de winterstop in te gaan en bezet daarmee een gedeelde 3e plaats. Volgende week zijn zij dus vrij en spelen na de winterstop de eerste wedstrijd op  zondag 26 januari om 11:00 uit bij GSC ESDO.

Bekerstand ODB 1

Stand ODB 1