Wedstrijdverslagen ODB 2

Na een zware beker poule met daarin een reserve hoofd- en eerste klasser stond op zondag 22 september de eerste competitie wedstrijd thuis tegen HMC2 op het programma. Dat de beker wedstrijden pittig zijn geweest mag duidelijk zijn, maar dat ODB2 dit seizoen een ploeg heeft staan die best mee kon voetballen met dat niveau mag ook best benoemd worden.

1e helft
ODB2 begon sterk aan de wedstrijd met aan het begin gelijk een grote kans. Een voorzet vanaf rechts was net te scherp voor de inglijdende Ivo. Na deze kans leek iedereen wakker en golfde het spel in een vrij hoog tempo op en neer. Na ongeveer 15 minuten kreeg Aad een kans om te schieten vanaf randje 16m. Waar de gelouterde spits de bal vaak tussen de palen schiet, verdween dit schot helaas ruim naast. HMC werd 2 minuten later gevaarlijk en een poging om op goal te schieten verdween hier ook ruim naast de goal van de berouwbare Henk Kneteman. Ook ODB2 probeert dit seizoen de kansen om druk te zetten te benutten. Dit lukte en de bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Matthew de Paauw. In de lijn van de eerste helft verdween ook dit schot naast het doel. Door de bal vaste spits van HMC moest ODB wel bij de les blijven, want ook HMC loert altijd op dat ene moment van onachtzaamheid. Zo kwam er een moment dat ODB balverlies leed op eigen helft en in de aanval van HMC een speler wel de bal tussen de palen kon schieten, maar Henk stond zijn mannetje. Na dit moment kwam HMC wat meer in de wedstrijd en verdween de opbouw regelmatig bij beide ploegen. De grensrechter van HMC wist hier wel raad mee en stak zijn vlag omhoog bij elke diepe bal van ODB. Als de scheidsrechter dan meegaat met het vlagsignaal dan zakt de moed je soms in de schoenen. Gelukkig was dit bij de spelers van ODB niet het geval en werden ze steeds sterker. Zo creëerde het team in de eerste helft nog een aantal kansen waaronder die van Wesley Hoogendoorn. De keeper stond goed opgesteld en wist dit schot onschadelijk te maken, maar moest wel een rebound weggeven aan Illias. Helaas wist hij deze niet te verzilveren. Remon Moes testte ook nog de handschoenen van de keeper en die bleken in de eerste helft nog prima te zijn. Aad mist nog een grote kans na prima voorbereidend werk aan de zijkanten en een keer geen fluitsignaal na een vlagsignaal. Zonde dat deze kans er dan niet in gaat. Het laatste wapenfeit was een kopbal van Ivo na een goed genomen corner van Illias. In de lijn van de eerste helft ging deze kopbal er helaas niet in.

2e helft
De tweede helft wilde beide ploegen uitvoeren wat er in de rust was besproken, maar het oogde allemaal wat rommelig. Gelukkig bleef ODB wel voetballen en na een goede actie aan de zijkant van Illias die nu wel Aad wist te vinden ontstond er een kluts situatie voor de goal. Gelukkig stond Matthew klaar om de afvallende bal overtuigend en hard in te schieten. De bevrijdende 1-0 voor ODB. De 1-0 zorgde ervoor dat HMC wat meer moest gaan doen voor een resultaat wat ruimtes opleverde voor de ODB spelers. Nadat Aad werd gewisseld voor John werd er nog een goal afgekeurd vanwege ene vermeende overtreding op de keeper in de 5m. Hierna leek de organisatie bij ODB even weg, want er liepen 3 spelers van HMC op Henk af. Gelukkig bleef Henk rustig en wist hij het schot van de HMC speler (die misschien het overzicht verloor en zelf schoot) te keren en de stand op 1-0 te houden. Hierna wordt Illias eruit gehaald (aansluiten bij 1) en valt Rinaldo voor hem in. Rinaldo besluit bij zijn eerste bal contact gelijk de aanval te zoeken en speelt een mooie opening naar Rico die op zijn beurt de bal breed legt op Wesley Hoogendoorn. John was al op stoom met zijn loop actie naar voren, maar kwam net tekort om de bal goed te controleren en eventueel op goal te schieten. Dit bleek uitstel van de 2-0 want enkele minuten later puntert Ivo de bal in de lange hoek, de keeper van HMC kansloos achterlatend. Na deze 2-0 wordt Ivo gewisseld en komt Johan erin. De 2-0 was ook het begin van een heuse stormloop op het doel van HMC. Dit resulteerde in een uiteindelijke 6-0 overwinning waarbij de doelpunten gemaakt werden door: 3-0 Matthew, 4-0 Matthew, 5-0 Hoogendoorn en de 6-0 door John. Een prima overwinning en een trotse trainer Dries Hoogerheijde.

Een leuke en sportieve wedstrijd waarin het 2e elftal jammer genoeg heeft verloren.
Onder leiding van onze nieuwe trainer DriesDries Hoogerheide(foto) werd de tegenstander met veel passie bestreden.
HBS kwam via een mooi doelpunt op voorsprong maar dat was niet verdiend aangezien ODB een aantal kansen niet wist te verzilveren, ook maakte ODB een mooi doelpunt wat onterecht werd afgekeurd.
De 2e helft gaf het zelfde beeld aan, ODB de betere maar HBS scoorde.
Wat vandaag duidelijk was dat er een gezonde progressie in zit met deze groep en dat de toekomst er op deze manier positief uit ziet.
Een supporter👍💪⚽